Home > νέα > Περιοδεία του Π. Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Δράμα – Ο Ν. Δράμας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο

Περιοδεία του Π. Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Δράμα – Ο Ν. Δράμας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο

Περιοδεία του Π. Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Δράμα

Ο Ν. Δράμας έχει πάρα πολλές δυνατότητες

και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και

σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο

Νικολαΐδης: «Είναι ψέμα ότι σήμερα δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει τη μοναρχία στην Ελλάδα»

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΡΑΜΑ επισκέφθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας κ. Παύλος Χρηστίδης. Ο κ. Χρηστίδης, έφτασε στη Δράμα το πρωί, όπου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος κ. Νικολαΐδη, περιηγήθηκε σε περιφερειακούς Δήμους όπως το Νευροκόπι και την Προσοτσάνη, ενώ νωρίς το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στο προεκλογικό περίπτερο του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι, ο κ. Χρηστίδης συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος, παραβρέθηκε και στην εξόδιο ακολουθία του δημάρχου Δοξάτου Θ. Ζεκερίδη στα Κύργια, για τον οποίο αργότερα στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι «ταυτίστηκε και με την πρόοδο του Δήμου Δοξάτου και νομίζω ότι για όλους είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια, για τον λαό της Δράμας είναι επίσης μια πολύ μεγάλη απώλεια και ο τρόπος με τον οποίον όλος ο Δήμος, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων, ήταν εκεί, ήταν και για εμάς κάτι συγκλονιστικό».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Χρηστίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την παρουσία του υποψηφίου βουλευτή κ. Νικολαΐδη, την γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα. Κωνσταντινίδου και το στέλεχος του κόμματος κ. Ζιμπίδη.

Μιλώντας αρχικά η κα. Κωνσταντινίδου, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πήγε πολύ καλά στις προηγούμενες εκλογές, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στη Δράμα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι «θα πάμε πολύ καλά, θα διατηρήσουμε τα ποσοστά μας και θα πάμε και καλύτερα, γιατί οι Δραμινοί έχουν αντιληφθεί, πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη λύση για μια καλύτερη Ελλάδα, με μια σοβαρή και αξιόπιστη Ελλάδα και μακριά από λαϊκισμούς».

Νικολαϊδης: Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει τη μοναρχία…

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Νικολαΐδης, σημείωσε: «Θέλουμε να πούμε σε όλους τους πολίτες, ότι οι κάλπες είναι άδειες. Στις 25 Ιουνίου έχουμε μια νέα εκλογική διαδικασία. Σ’ αυτή τη διαδικασία, όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, είναι στήριξη στην παράταξη που είναι δίπλα σε όλους τους Έλληνες. Το δίλλημα του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι ένα ψέμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχει αυτοδυναμία. Και αυτό που προσπαθεί να κάνει, είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα στο οποίο θα έχει όσο περισσότερους βουλευτές χρειάζεται, ώστε να έχουμε μια μοναρχία στην Ελλάδα».

Χρηστίδης: Η Δράμα έχει πολλές δυνατότητες

Στις δηλώσεις του ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε στη Δράμα, λέγοντας ότι «είναι ένας Νομός που έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά, τόσες πολλές δυνατότητες, τόσα πολλά πράγματα να δείξει, κι όμως, μια σειρά κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία έχουν κρατήσει το Νομό πολύ πίσω».

Επισήμανε ακόμα ο κ. Χρηστίδης, ότι, «ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος της αντιπολίτευσης, της σοβαρής αντιπολίτευσης, είναι όλα αυτά να τα συγκεντρώνει και να τα βάλει αύριο το πρωί στη Βουλή, μαζί με λύσεις οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Μπορεί η Ν.Δ. να πήρε 40%  στις προηγούμενες εκλογές και να φαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι θα συγκεντρώσει ξανά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αυτό όμως δεν αποτελεί μια κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε τα 4 χρόνια που κυβέρνησε ή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός».

Όπως τόνισε ο κ. Χρηστίδης, «απέναντι σ’ αυτό, η δική μας παράταξη, στέκεται με μια πρόταση εξουσίας. Δεν είμαστε ένα κόμμα συμπλήρωμα, δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, δεν είμαστε ένα κόμμα χρυσός χορηγός της Ν.Δ. όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε εδώ και θα δώσουμε τα πάντα για να κρατήσουμε αν θέλετε, για να πάρουμε κι εμείς στο κέντρο στην Αθήνα, κάτι απ’ αυτό το οποίο πετύχατε εδώ στη Δράμα. Να είστε η δεύτερη δύναμη, να είστε επί της ουσίας η αξιωματική αντιπολίτευση του Νομού, αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σ’ αυτές τις εκλογές».

Προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα και ανατροπή των δεδομένων

Σε ερώτηση του «Π.Τ.», τι ήταν αυτό που εισέπραξε από την περιοδεία στους περιφερειακούς Δήμους της Δράμας, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Πήγαμε και στο Δήμο Προσοτσάνης και στο Δήμο Νευροκοπίου. Αυτό το οποίο εισπράξαμε, είναι η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής και όσον αφορά την πρωτογενή παραγωγή, τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα της Δράμας μπαίνουν στο προσκήνιο, σε επίπεδο εθνικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο που σχετίζεται με τις εξαγωγές και φυσικά τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη διασύνδεση του Νομού, ο οποίος είναι απομονωμένος από τις εθνικές εξελίξεις, από την Εγνατία και φυσικά από τον σχεδιασμό που πολύ πρόσφατα έγινε γύρω από τα τρένα.

Αυτό είναι κάτι εντελώς απαράδεκτο, είναι αδιανόητο, είναι κάτι το οποίο δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος για ένα Νομό, ο οποίος έχει πάρα πολλές δυνατότητες και ο οποίος μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε κεντρικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Επομένως αυτό το οποίο για μας είναι προτεραιότητα, είναι η ανατροπή αυτών των δεδομένων. Και νομίζω ότι είναι αυτονόητο, οι δικές προτάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, θα σχετίζονται με μια σειρά μικρότερων ή μεγαλύτερων αλλαγών που είναι αναγκαίες για το Νομό της Δράμας».

Η εγκατάλειψη του Ε.Σ.Υ. στην ύπαιθρο

Όπως σημείωσε ο κ. Χρηστίδης, «κρίσιμο στοιχείο το οποίο βέβαια συναντάμε και στην υπόλοιπη  χώρα, είναι η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Αυτό είναι ένα παράπονο το οποίο συναντήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη την πρόσβαση σε καλή Πρωτοβάθμια Υγεία και στα Νοσοκομεία. Και νομίζω ότι αυτό το οποίο συνέβη στη Δράμα, ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού, αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές εκ μέρους της κυβέρνησης για να προστατευτούν ζωές».

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Αναφερόμενος ειδικότερα για το Νευροκόπι, σημείωσε: «Το τελευταίο στο οποίο ήθελα να αναφερθώ, το συνάντησα στο Νευροκόπι και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, ήταν η ανάγκη ενός κοινωνικού κράτους που στέκεται κοντά στους πολίτες με αναφορά τα παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν ζητήματα με τα παιδιά τους, με παιδιά τα οποία έχουν ειδικές ανάγκες. Και όλο αυτό αποτελεί ένα δυσβάστακτο ψυχολογικό κόστος για τους γονείς και τους παππούδες, αλλά και υποχρέωση του κράτους να το αντιμετωπίσει. Και είναι κάτι το οποίο είναι δραματικό για ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, να ακούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο Νευροκόπι και να σου λένε ότι δεν μπορούν  να βρουν καμιά λύση σε έναν κοντινό οδικό άξονα και είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα παιδιά στη Δράμα για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα ζητήματα».