Home > Νέα > «Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο Δράμας και χωρίς μόνιμους γιατρούς η Παθολογική Κλινική»

«Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο Δράμας και χωρίς μόνιμους γιατρούς η Παθολογική Κλινική»

Ερώτηση Θ. Ξανθόπουλου στη Βουλή

«Σε δεινή θέση το Νοσοκομείο

Δράμας και χωρίς μόνιμους

γιατρούς η Παθολογική Κλινική»

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Δράμας και ειδικότερα η Παθολογική Κλινική, κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας ότι τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα για την λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, μετά την πρόθεση και των τελευταίων δύο εναπομεινάντων Παθολόγων να αποχωρήσουν. λόγω του εξαντλητικού φόρτου εργασίας και της αδυναμίας της πολιτείας να προσελκύσει μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

«Εδώ και καιρό», όπως αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος, «οι κάτοικοι της Δράμας παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την συνεχιζόμενη απαξίωση του Νοσοκομείου της πόλης. Με αποκλειστική της ευθύνη η κυβέρνηση, παρά τα μαθήματα της πανδημίας, συνεχίζει την πολιτική της υποβάθμισης του ΕΣΥ, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Οι περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου παραμένουν υποστελεχωμένες σε ιατρικό προσωπικό, νοσηλευτές και εργαζόμενους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του».

Οι νοσοκομειακοί ιατροί επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι, «τα εφημεριακά κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία και η εφημερία στηρίζεται και από την εφημέρευση ειδικευομένων ιατρών από κλινικές του παθολογικού τομέα στην παθολογική κλινική. Η υποστήριξη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) παθολογικού τομέα στηρίζεται και στην μετακίνηση και εφημέρευση γενικών ιατρών από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στα επείγοντα του ΓΝ Δράμας».

Όπως τονίζει ο κ. Ξανθόπουλος, «με δεδομένο ότι υπάρχουν εδώ και χρόνια, πολύ σοβαρά προβλήματα ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενους, όχι μόνο στην Παθολογική κλινική αλλά και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Δράμας και το ότι η έως τώρα λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται στην υπερεργασία των εναπομεινάντων ιατρών του που έχουν φτάσει στα όρια τους και σε περιστασιακές προσθήκες από γειτονικά νοσοκομεία και περιφερειακά Κέντρα Υγείας, ερωτάται ο υπουργός ποιά άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία της Παθολογικής κλινικής. Ερωτάται επίσης αν θα ενισχυθεί το νοσοκομείο Δράμας με προσλήψεις ιατρών παθολόγων αλλά και άλλων ειδικοτήτων, παρέχοντας επιτέλους κίνητρα και κηρύσσοντας το νοσοκομείο ως άγονο».