Home > Πρώτο Θέμα > Σε κίνδυνο να περάσει στην γκρι ζώνη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Σε κίνδυνο να περάσει στην γκρι ζώνη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Δημιουργήθηκε νέα γκρι ζώνη όπου θα είναι ανοικτά μόνο τα σχολεία!

Σε κίνδυνο να περάσει στην γκρι ζώνη

η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

Ποια σχολικά τμήματα και σχολεία είναι σε αναστολή στο Νομό Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ είχαμε τέσσερις ζώνες: κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Πολύ γρήγορα όμως, μόλις ο καιρός άρχισε και κρύωνε λίγο και μόλις που εξέπνευσε ο Οκτώβριος, οι ζώνες έγιναν δύο: κίτρινη της επιτήρησης και κόκκινη του συναγερμού. Πλέον, από χθες Δευτέρα 2 Νοεμβρίου προστέθηκε και μια τρίτη ζώνη, η γκρι!

Στην γκρι ζώνη, απαγορεύονται τα πάντα, κλείνουν τα πάντα, εκτός από τα σχολεία και η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με μήνυμα από κινητά τηλέφωνα (SMS). Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας. Ήδη, στην γκρι ζώνη, βρίσκονται από χθες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Δράμα, καθώς με τη δημιουργία της ένωσης της πορτοκαλής και κόκκινης ζώνης, η Δράμα είχε βρεθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα των πόλεων που βρίσκονται σε συναγερμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυριακής, η Δράμα μετρούσε 90 κρούσματα το βράδυ της Κυριακής 1 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά σε όλη αυτή την περίοδο, μετράει 217 κρούσματα. Τα στοιχεία αυτά, χωρίς το χθεσινό μέτρημα που ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου.

Να κλείσει ο νομός Δράμας!!!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες του «Πρωινού Τύπου», ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας σκεφτόταν να ζητήσει το κλείσιμο του Νομού, παρ’ όλα αυτά η επίσημη αίτηση γι’ αυτό, αφέθηκε προς το παρόν.

Μιλώντας πάντως χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δεκαήμερο» και ότι «αν τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα, θεωρώ ότι θα ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι η Δράμα παραμένει στην κόκκινη ζώνη και όπως είπε, «ισχύουν ό,τι είπε ο πρωθυπουργός και πρέπει να εναρμονιστούμε με τα μέτρα».

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, έγιναν απολυμάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες του Διοικητηρίου Δράμας, αλλά και όπου άλλου υπάρχουν υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας.

Όσον αφορά τα rapid test για τον γενικό πληθυσμό όπως είχε γίνει προ ημερών στην Κομοτηνή, τόνισε ότι «από ένα σημείο και μετά δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται, όταν υπάρχει τέτοια διασπορά. Η Π.Ε. Δράμας, θα μπει σε μια λογική να ενισχυθεί με rapid test και ως Διεύθυνση Υγείας, αλλά θα γίνονται εκεί που χρειάζονται, όπως για παράδειγμα σε κάποιες δομές. Εκεί δηλαδή που έκαναν σε δομές τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, να βοηθήσει τώρα η Περιφέρεια».

Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε αρκετές φορές, «ότι θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες, διαφορικά θα πάμε σε καθολικό κλείσιμο».

Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, ότι, παρ’ όλα τα δύσκολα μέτρα που λαμβάνονται ακόμα και στις κόκκινες και γκρι ζώνες, τα σχολεία παραμένουν ανοικτά. Σήμερα σε όλο το Νομό, τα σχολεία που παραμένουν κλειστά είναι τα παρακάτω:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

1ο Δημοτικό σχολείο το τμήμα Β1 από 29/10 έως 11/11.

6ο Δημοτικό Σχολείο το τμήμα Γ1 από 29/10 – 11/11.

8ο   Δημοτικό Σχολείο το τμήμα Γ2 από 31/10 έως 13/11.

15ο -Δημοτικό Σχολείο το Τμήμα Δ2 από 29/10 έως 11/11.

Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, όλη η Δ΄ τάξη από 1/11 έως 14/11.

Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου το τμήμα Ε1 από 30/10 έως 12/11.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο από 23/10 έως 05/11.

Το 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου επανήρθε κανονικά σε λειτουργία από 2/11.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

3ο Γυμνάσιο Δράμας Ν. Αμισός το τμήμα Α1 έως 08/11.

4ο Γυμνάσιο Δράμας 1 τμήμα.

5ο Γυμνάσιο Δράμας το τμήμα Β2 έως 08/11.

3ο ΓΕΛ Δράμας κλειστό 1 τμήμα.

Και όλο το 4ο ΓΕΛ κλειστό έως 09/11.

Το ΕΠΑΛ Νευροκοπίου ανοίγει αύριο Τετάρτη.

ΙΚΕ Δράμας, αναστολή λειτουργίας το τμήμα Α1 Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας έως 11/11.