Home > Πρώτο Θέμα > Σταθμός ΕΚΑΒ στο Δοξάτο και στον Άγ. Αθανάσιο για κάλυψη του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Σταθμός ΕΚΑΒ στο Δοξάτο και στον Άγ. Αθανάσιο για κάλυψη του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Μιλάνε στον «Π.Τ» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ και ο δήμαρχος Δοξάτου

Σταθμός ΕΚΑΒ στο Δοξάτο και

στον Άγ. Αθανάσιο για κάλυψη

του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας

Άρχισε η χθες δοκιμαστική λειτουργία στον Άγ. Αθανάσιο –Εκ περιτροπής η λειτουργία των δύο σταθμών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ήδη από χθες Παρασκευή 16 Μαρτίου, η δοκιμαστική λειτουργία του πρώτου σταθμού ΕΚΑΒ στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Δοξάτου. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια του ΕΚΑΒ, αλλά και του Δήμου Δοξάτου, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί ο κεντρικός οδικός άξονας Δράμας – Καβάλας σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων, φυσικά και τα χωριά της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι, ο σταθμός ΕΚΑΒ θα λειτουργεί στην Κοινότητα του Αγίου Αθανασίου, ενώ ήδη, ένας δεύτερος σταθμός βρίσκεται στη διαδικασία τοποθέτησης του εξοπλισμού του, και θα στεγαστεί στο παλαιό ιστορικό δημαρχείου του Δοξάτου. Οι δύο σταθμοί θα λειτουργούν εκ περιτροπής, ανάλογα με το πώς θα κρίνει το ίδιο το ΕΚΑΒ.

Απ τις δηλώσεις του δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη χθες στον «Πρωινό Τύπο», μαθαίνουμε ότι οι προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν πριν από εννέα μήνες περίπου, «μετά από μια επίσκεψη που δέχθηκα στο γραφείο μου, τόσο του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλου που τυχαίνει να είναι και Δραμινός, καθώς και του περιφερειακού διευθυντή της 6ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ».

Όπως εξηγεί στον «Π.Τ.» ο κ. Δαλακάκης, αναζητήθηκαν ενδεδειγμένοι χώροι για το στήσιμο ενός ή δυο σταθμών ΕΚΑΒ στην περιοχή του Δήμου, προκειμένου να καλυφθεί ο οδικός άξονας Καβάλας – Δράμας και οι οποίοι έπρεπε να είναι ακριβώς επάνω στον άξονα. «Πήγαμε και είδαμε το Πολυδύναμο Ιατρείου του Δοξάτου, το οποίο όμως τελικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αφενός γιατί ανήκει στη δύναμη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το ΕΚΑΒ είναι αυτόνομος Οργανισμός και αφετέρου, επειδή το Πολυδύναμο Ιατρείο δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό το λόγο με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από συζητήσεις, επιλέχθηκε τελικά η Κοινότητα Αγίου Αθανασίου και το ιστορικό δημαρχείο του Δοξάτου, ακριβώς γιατί βρίσκονται πάνω στον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είχε επιλεγεί και το Καλαμπάκι».

asthenoforo

Ο δήμαρχος Δοξάτου φέρνει στην επιφάνεια και ένα άλλο σοβαρό θέμα. Όταν το ΕΚΑΒ ζήτησε από το Δήμο να κατασκευάσει δύο στέγαστρα για τα ασθενοφόρα, το έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως επισημαίνει, «η ενωμένη αντιπολίτευση καταψήφισε τελικά την πρόταση για τα στέγαστρα». Όπως μας λέει, ο ίδιος προσέφερε κάποιον εξοπλισμό που είχε στο γραφείο του (ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων).

Προς το παρόν, ο σταθμός της Κοινότητας Αγίου Αθανασίου είναι ήδη έτοιμος, άρχισαν οι δοκιμαστικές λειτουργίες και τις επόμενες ημέρες θα εξοπλιστεί πλήρως και το σταθμός στο ιστορικό δημαρχείο του Δοξάτου. Και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμοι και οι δύο να λειτουργήσουν, πάντα εκ περιτροπής. Όπως τονίζει ο κ. Δαλακάκης, στο Δήμο δεν κόστισε τίποτα, παρά μόνο θα πληρώνει το ρεύμα των δύο σταθμών.

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Ανοίγουμε την ομπρέλα…»

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε επίσης χθες, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια, για την κάλυψη του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας.

«Στον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας, υπήρχε ένα ζήτημα με την κάλυψη των ασθενοφόρων σε περίπτωση που συμβεί κάτι και κυρίως τα τροχαία τα οποία είναι μάστιγα για τη χώρα. Απ’ όπου κι αν ξεκινούσε ένα ασθενοφόρο, είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα, η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη.

Από την άλλη, με την ενίσχυση που έχει γίνει στη Δράμα, και με τα νέα ασθενοφόρα και το προσωπικό το οποίο έχει έρθει, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να έχουμε κάποιες βάρδιες, στη μέση περίπου του άξονα· στον Άγιο Αθανάσιο ή στο Δοξάτο. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ανοίξει δύο σημεία, εκ περιτροπής ή ανάλογα με τις ανάγκες, να επιλέγουμε το ένα ή το άλλο, για να καλύψουμε τον οδικό άξονα. Και όχι μόνο τον οδικό άξονα αλλά και όλα τα χωριά της περιοχής».

Καταλήγοντας ο κ. Καρακατσιανόπουλος, τόνισε ιδιαίτερα: «Στην ουσία εκείνο που κάνουμε, είναι ότι ανοιγόμαστε, ανοίγουμε την ομπρέλα και πάμε πιο κοντά στον κόσμο. Προσπαθούμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τους χρόνους πρόσβασης στο περιστατικό. Το προσωπικό θα προέρχεται από το σταθμό της Δράμας και θα είναι πιθανόν σε 24ωρη βάση. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί».