Home > Νέα > Συνεργασία Δόξας Δράμας με ΑΠΘ Νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας προβλέπει η μελέτη του ΑΠΘ για τη Δόξα Δράμας Η πρώτη παρουσίαση της μελέτης από τον κ. Θ. Τζίμα – Το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη

Συνεργασία Δόξας Δράμας με ΑΠΘ Νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας προβλέπει η μελέτη του ΑΠΘ για τη Δόξα Δράμας Η πρώτη παρουσίαση της μελέτης από τον κ. Θ. Τζίμα – Το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη

Συνεργασία Δόξας Δράμας με ΑΠΘ

Νέο μοντέλο διοίκησης και

λειτουργίας προβλέπει η μελέτη

του ΑΠΘ για τη Δόξα Δράμας

Η πρώτη παρουσίαση της μελέτης από τον κ. Θ. Τζίμα – Το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη

 

Η παρουσίαση της μελέτης βιωσιμότητας για το ΓΣ Δόξα Δράμας από ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΓΣ Δόξα Δράμας, Δημήτρης Περσίδης. Ακολούθως, και μέσω τηλεδιάσκεψης χαιρέτησε και έκανε μια πρώτη τοποθέτηση αναφορικά με τη γενική φιλοσοφία της μελέτης ο κοσμήτορας των οικονομικών και πολιτικών επιστημών του Α.Π.Θ., Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας που κάνει τη μελέτη βιωσιμότητας του δραμινού συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλώνοντας σίγουρος πως η συνεργασία αυτή του Α.Π.Θ. και της Δόξας θα ανοίξει νέους δρόμους για την ομάδα.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και νομικός, κ. Θεμιστοκλής Τζίμας. Από το βήμα και με την υποστήριξη σχετικών γραφημάτων που προβάλλονταν στην οθόνη του ΕΒΕ Δράμας, ο κ. Τζίμας, ανέλυσε το πλάνο βιωσιμότητας που προτείνεται για τους Μαυραετούς. Μεταξύ πολλών σημείων, το πλάνο αναφέρονταν σε αλλαγή νοοτροπίας στις τάξεις της ομάδας, με την ένταξη ενός νέου διοικητικού μοντέλου όπου σε αυτό, το κάθε μέλος θα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο.

Όπως τόνισε ο κ. Τζίμας, σκοπός της μελέτης είναι η επεξεργασία άλλου διοικητικού μοντέλου, η πρόταση δράσεων με κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς και η προβολή εξέλιξης που να διασφαλίζει οικονομική βιωσιμότητα για την Δόξα Δράμας. Δηλαδή, πως η Δόξα Δράμας θα αποτελεί πρωταγωνιστικό κοινωνικό φαινόμενο ασχέτως της αθλητικής της πορείας.

Ο κ. Τζίμας, επεσήμανε τους τρεις άξονες της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού οργανισμού, οι οποίοι είναι ο αθλητικός, ο επιχειρηματικός- οικονομικός αλλά και ο κοινωνικός. Το Διοικητικό Μοντέλο έτσι όπως οργανώνεται από τους ανθρώπους του Α.Π.Θ. θα αποτελείται από το Δ.Σ. και τον πρόεδρο της Δόξας Δράμας όπου θα σχεδιάζουν και δε θα διοικούν.

Παράλληλα, από την ομάδα του Α.Π.Θ. προτείνονται τα εξής στελέχη που θα πλαισιώνουν την διοίκηση και είναι: Γενικός Διευθυντής, Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος, Διευθυντής Οικονομικών, Διευθυντής Επικοινωνίας/ δράσεων κοινότητας, ενώ συμπληρωματικό στέλεχος, θα είναι ο νομικός σύμβουλος της ομάδας.

Οι άξονες των δράσεων, σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, θα είναι η επικοινωνιακή εκστρατεία προβολής του οργανισμού, οι δράσεις θετικού κοινωνικού αντικτύπου, καθώς και οι δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζίμας, ο ορισμός Οικονομικής Βιωσιμότητας της Δόξας Δράμας θα προκύψει από την εξασφάλιση ενός επαρκούς προϋπολογισμού που θα διασφαλίζει την ικανοποιητική λειτουργία του οργανισμού της Δόξας Δράμας, ακόμα και χωρίς τη χρηματοδότηση από έναν ή περισσοτέρους χορηγούς μεγάλης κλίμακας.

Θα πρέπει να είναι ικανοποιητική η λειτουργία η οποία δύναται να διασφαλίζει σταθερή αγωνιστική παρουσία, λειτουργία των τμημάτων υποδομής και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο του οργανισμού.

Επομένως, κάθε χορηγός (μικρότερος ή μεγαλύτερος) θα γνωρίζει ότι πρόκειται για οργανισμό με στέρεα θεμέλια, παρότι το ποδόσφαιρο αποτελεί χώρο υψηλού οικονομικού ρίσκου.

Θετικός κοινωνικός αντίκτυπος όπως ανέφερε ο κ. Τζίμας, θα είναι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός ως χώρος άθλησης, μόρφωσης, συνύπαρξης και ένταξης, ως παράγοντας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής για την τοπική κοινωνία, ως σημείο υπερηφάνειας της περιοχής και ως το σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, όσων ζουν εκτός αυτής.

Η διανομή των αρμοδιοτήτων σε επιμέρους βασικούς άξονες είναι μια λειτουργία  που συναντάται πολύ στις ομάδες του εξωτερικού, όπως και η έμφαση που αναμένεται να δοθεί στις ακαδημίες. Τονίστηκε ακόμη από τον κ. Τζίμα, ότι η Δόξα Δράμας θα πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής και προσιτή στον κόσμο και να αποτελέσει εκ νέου σημείο αναφοράς για τους Δραμινούς πολίτες.

Τέλος, ο κ. Τζίμας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη πραγματοποίησης κοινωνικών δράσεων από τον σύλλογο, τόσο της ομάδας, όσο και των ακαδημιών.

Ορισμένες από τις δράσεις επικοινωνίας τις οποίες πρότεινε ο κ. Τζίμας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι οι ακόλουθες: Να εκμεταλλευτούν χώροι του γηπέδου για έκθεση δημιουργιών της νέας γενιάς, πολιτική εισιτηρίων για την επίτευξη μεγαλύτερων πωλήσεων, ντοκιμαντέρ για την ομάδα, επαφή με τον προσφυγικό πληθυσμό και τέλος οργάνωση  δικτύου υποστήριξης σε Δραμινές και Δραμινούς άλλων πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο κ. Τζίμας επεσήμανε ότι θα υπάρχει Μνημόνιο Συνεργασίας «Άλκης Καμπανός» με το ΑΠΘ και την Δόξα Δράμας.

Επίσης, τόνισε ο ίδιος ότι μπορεί να υπάρχει Μνημόνιο Συνεργασίας με τις Ακαδημίες της Δόξας Δράμας που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή σχεδόν 200 παιδιά και ενδεικτικώς ανέφερε μερικές προτεινόμενες δράσεις όπως: Σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας για γονείς- παιδιά- προπονητές, η διοργάνωση σεμιναρίων προς γονείς- προπονητές- παιδιά για την ιστορία του ποδοσφαίρου και τις κοινωνικές διαστάσεις του, σεμινάρια ψυχολογίας, παρεμβάσεις στα σχολεία του Νομού για θέματα βίας, ρατσισμού, εξαρτήσεων, διεθνές δίκτυο καλών πρακτικών, διεκδίκηση προγράμματος Erasmus, δωρεάν ένταξη προσφυγισσών και προσφύγων, διοργάνωση του τουρνουά του ΑΠΘ, «Το Ποδόσφαιρο Ενώνει- Άλκης Καμπανός», διεθνές συνέδριο για το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη, συνέργειες με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και με το Φεστιβάλ Φιλίππων, πρόγραμμα εξοικείωσης με το βιβλίο, καθώς και θερινή κατασκήνωση.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει μια πρώτη παρουσίαση της μελέτης, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί σε ότι αφορά το σύνολο του περιεχόμενου της, και ο κ. Θεμιστοκλής Τζίμας ανέφερε πως όταν θα είναι έτοιμη – Σεπτέμβριος 2023 – τότε θα ακολουθήσει μια νέα και πιο περιεκτική παρουσίαση.

Στη συνέχεια τον λόγο στην εκδήλωση, πήρε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Δόξας Δράμας και στην ενίσχυση του πλαισίου της, μέσα από προτάσεις με ολοκληρωμένες μελέτες.

Επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανόλης Χατζόπουλος, καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. κα. Αλίκη Τσιαμούρα.

Γ.Κ.