Home > νέα > Την παραμονή του διευθυντή του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου ζητούν οι μαθητές του σχολείου Η επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών για την παραμονή του κ. Οικονόμου στη διεύθυνση

Την παραμονή του διευθυντή του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου ζητούν οι μαθητές του σχολείου Η επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών για την παραμονή του κ. Οικονόμου στη διεύθυνση

Διαμαρτυρία των μαθητών με αποχή από τα μαθήματα!

Την παραμονή του διευθυντή

του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου

ζητούν οι μαθητές του σχολείου

Η επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών για την παραμονή του κ. Οικονόμου στη διεύθυνση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΜΙΑ πραγματικά πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν χθες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου, ζητώντας να παραμείνει στη θέση του, ο νυν διευθυντής του σχολείου τους κ. Οικονόμου.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου χθες, προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους, ανήρτησαν πανό με τις φράσεις: «Δεν αποφασίζετε εσείς για εμάς» και «η εκπαίδευσή μας χρειάζεται τον κ. Οικονόμου», ενώ λάβαμε στον «Π.Τ.» μια σχετική επιστολή, με την οποία αναφέρονται στο ζήτημα που τους απασχολεί.

Το θέμα αφορά τις κρίσεις των νέων διευθυντών στα σχολεία της Π.Ε. Δράμας, που έγιναν πριν από λίγο καιρό. Οι κρίσεις διευθυντών γίνονται κάθε δύο χρόνια και όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτές.

Ο τρόπος με τον οποίον γίνονται, περιλαμβάνει μια συνέντευξη με μια επιτροπή εκπαιδευτικών, ενώ προσμετρούνται και τα μόρια τα οποία συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος για τη θέση διευθυντού για το σχολείο το οποίο ενδιαφέρεται.

Τα ονόματα όλων των νέων διευθυντών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας, είχε δημοσιεύσει ο «Π.Τ.» στις 20 Απριλίου 2023. Οι νέοι διευθυντές θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Ο κ. Ιωάννης Οικονόμου βρίσκεται στη θέση του διευθυντή του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου εδώ και 25 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κρίσεων, νέα διευθύντρια αναλαμβάνει η κα. Παρασκευά Ευαγγελία.

Τα πανό των μαθητών του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου, με τα οποία ζητούν την παραμονή του μέχρι σήμερα διευθυντή του σχολείου.

Η επιστολή των μαθητών

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, μαθητές συνέταξαν μια επιστολή την οποία μας απέστειλαν. Σ’ αυτήν, αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια στον κ. Οικονόμου, ενώ αναφέρονται στα συναισθήματα τους με τις λέξεις: «σκυθρωποί, απογοητευμένοι, θυμωμένοι, απορημένοι».

Σημειώνουν μάλιστα ότι, συζητάνε «μέρες τώρα με τους γονείς και τους καθηγητές και δεν μπορούμε να καταλάβουμε».  Χαρακτηριστική και έκδηλη είναι μάλιστα η αγωνία τους, και αναρωτιούνται: «Γιατί συμβαίνει όλο αυτό;»

Αναλυτικότερα, στην επιστολή τους αναφέρονται τα εξής:

[Είμαστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κάτω Νευροκοπίου και σήμερα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια συμβολική διαμαρτυρία του σχολείου μας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της αλλαγής του Διευθυντή μας κ. Οικονόμου Ιωάννη.

Το σχολείο μας το θεωρούμε δεύτερο σπίτι μας και το σεβόμαστε, γι’ αυτό και δεν προσπαθήσαμε να το παραβιάσουμε και να μπούμε στον εσωτερικό του χώρο. Βρισκόμαστε στο προαύλιο, μαθητές, γονείς και καθηγητές. Σκυθρωποί, απογοητευμένοι, θυμωμένοι, απορημένοι…

Μας είπαν πως αυτό συνέβη γιατί άλλαξε ένας Νόμος, αυτός που καθορίζει τα κριτήρια με βάση τα οποία κάποιος κρίνεται κατάλληλος ή μη  για να γίνει Διευθυντής και πως ο κύριός μας κρίθηκε ακατάλληλος. Κάποιοι άλλοι καθηγητές κρίθηκαν πιο ικανοί γι’ αυτήν την θέση! Πώς είναι δυνατόν; Ποια κριτήρια κάνουν έναν διευθυντή ικανό και δεν τα έχει ο κύριος Οικονόμου;

Συζητάμε μέρες τώρα με τους γονείς μας και τους καθηγητές και δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Βλέπουμε γονείς να περνούν καθημερινά από το σχολείο να αποχαιρετήσουν τον κύριο Οικονόμου και να φεύγουν με δάκρυα στα μάτια. Βλέπουμε τους καθηγητές μας πολύ στεναχωρημένους.

Γιατί συμβαίνει όλο αυτό;

Ήταν ο Διευθυντής των γονιών μας και τώρα είναι ο δικός μας. 25 χρόνια στην ίδια θέση. Έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος αργά το απόγευμα. Μας φροντίζει όλους, μαθητές και καθηγητές. Η τοπική κοινωνία τον σέβεται και τον εκτιμά απεριόριστα. Και πρέπει να φύγει;

Ξέρουμε πως σήμερα με την διαμαρτυρία μας αυτή τον στεναχωρούμε. Αλλά είναι ένα μικρό δείγμα της αγάπης μας προς αυτόν και της απορίας μας προς τους νόμους των μεγάλων. Αύριο θα επιστρέψουμε στα θρανία μας. Λίγες μέρες μας έμειναν ακόμη με τον κύριο Οικονόμου και θέλουμε να τις χαρούμε.

Σήμερα όμως διαμαρτυρόμαστε για το άδικο !

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κ. Νευροκοπίου]

Τι λέει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Ο «Π.Τ.», επικοινώνησε επίσης και με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνη, ο οποίος σημειώνει ότι, «έγιναν επιλογές διευθυντών. Ο κ. Οικονόμου συμμετείχε κανονικά, πήρε άριστα στη βαθμολογία του στη συνέντευξη, παρ’ όλα αυτά δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα μόρια».

Στην ερώτηση αν έχει τοποθετηθεί σε άλλο σχολείο, μας εξηγεί ότι «δεν επιλέχθηκε καθόλου», ενώ σημειώνει ότι παραμένει στο ίδιο Γυμνάσιο και δεν μετατίθεται κάπου άλλου.

Ζητώντας από τον κ. Κιουλάνη να μας πει για τη διαμαρτυρία των παιδιών, μας λέει ότι «ο κ. Οικονόμου είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο σχολείο αλλά και σε όλους», ενώ τονίζει ότι «ο ίδιος δεν έκανε καμιά ένσταση στην όλη διαδικασία και δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα».