Home > νέα > Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της κατεδάφισης και ανέγερσης του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου

Έργο με αρχικό προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο

της κατεδάφισης και ανέγερσης

του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου

Η δήλωση του δημάρχου Δοξάτου κ. Ζεκερίδη κατά την υπογραφή

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ένα έργο για το οποίο γράφηκαν και ειπώθηκαν πολλά, φτάνει στο τέλος μιας μακρόχρονης διαδικασίας ώστε από εδώ και πέρα να μπορέσουμε να δούμε πράξεις.  Πρόκειται για το έργο της κατεδάφισης του παλαιού και κλειστού εδώ και χρόνια Γυμνασίου Καλαμπακίου και την ανέγερση νέου συγκροτήματος στην ίδια θέση.

Όπως τόνισε με δήλωσή της στον «Π.Τ.» χθες η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Δοξάτου κα. Παπαζώτου, το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό περίπου 5 εκατομμύρια και ήδη χθες υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Το έργο περιλαμβάνει δύο υποέργα: αρχικά την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου και στην συνέχεια την ανέγερση ενός κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει τους μαθητές του Καλαμπακίου και των γύρω χωριών.

Οι υπογραφές για το έργο μπήκαν το πρωί της Πέμπτης 16 Μαρτίου (χθες) στο γραφείο του δημάρχου κ. Ζεκερίδη με την παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή κ.Μπλούχου, της αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κας Παπαζώτου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Δοξάτου.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι, το έργο είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», έπειτα από επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα στο Δήμο Δοξάτου τον Ιανουάριο του 2022. Από τότε μέχρι σήμερα οι διαδικασίες προχώρησαν αρκετά γρήγορα και έτσι είμαστε σήμερα σε θέση να δούμε τον ανάδοχο εργολάβο να πιάνει δουλειά.

Ευχή όλων είναι, το έργο να προχωρήσει χωρίς προβλήματα και να μην έχουμε το άσχημο παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Κ. Νευροκοπίου που έμεινε μόνο στη θεμελίωση.

Δηλώσεις δημάρχου κ. Ζεκερίδη

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης σημειώνει: «Η Διοίκηση αυτή αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των δημοτών έθεσε ως ένα βασικό ζήτημα την ανέγερση νέου γυμνασίου λυκείου στο Καλαμπάκι.

Από τις πρώτες επαφές μας με τους αρμόδιους Υπουργούς αναδείξαμε σαν μέγιστη προτεραιότητα την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος και στον προγραμματισμό μας για τα έργα του Δήμου μας στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» το κατατάξαμε πρώτο.

Η εμμονή μας για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου και η συστηματική και επίμονη προσπάθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία εκπόνησε τις απαραίτητες και αναγκαίες για τη χρηματοδότηση μελέτες, έφεραν σαν αποτέλεσμα την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου της κατεδάφισης του παλαιού και ανέγερσης του νέου κτηριακού συγκροτήματος με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές».

Όπως τονίζει ακόμα, «παρά τα εμπόδια που «άγνωστοι» προσπάθησαν να βάλουν με καταγγελίες και προσφυγές σε Ανώτατα Όργανα του Δημοσίου (σχετικά έγγραφα είναι διαθέσιμα) και παρά την αμφισβήτηση που κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν στους δημότες μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση πραγμάτωσης του έργου.

Το συντονισμό των υπηρεσιών για όλες αυτές τις ενέργειες είχε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού κα Παπαζώτου Κυριακή, η οποία πιστεύοντας στην τελική επιτυχία της προσπάθειας αδιαφόρησε για ότι κατά καιρούς λεγόταν ή γινόταν με σκοπό την αμφισβήτηση ή και την παρεμπόδιση πραγματοποίησης του έργου. Για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο δύσκολου για έναν μικρό δήμο εγχειρήματος, συνέβαλαν ιδιαίτερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου».

Σημειώνει επίσης ο κ. Ζεκερίδης ότι, «το σύνολο των αντιδημάρχων (Καραμπακάλης, Μπερμπερίδης, Λουλούδης και Κιτσουκάκης) συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος και συντόνισαν με επιτυχία την προσπάθεια αδειάσματος του κτηρίου από χρήσιμα υλικά που μπορούν να αξιοποιηθούν. Και επειδή φτάσαμε ως εδώ, τώρα θα συζητάνε πότε θα ολοκληρωθεί. Άποψή μας είναι πως ότι καλό ξεκινάει ολοκληρώνεται».