Home > Πρώτο Θέμα > Υποσχέσεις από την αν. υπ. Υγείας ότι σύντομα το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου θα λειτουργήσει κανονικά► Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Περιμένουμε σύντομα τη χρηματοδότηση μελετών για την ανάπτυξη των Θερμιών

Υποσχέσεις από την αν. υπ. Υγείας ότι σύντομα το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου θα λειτουργήσει κανονικά► Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Περιμένουμε σύντομα τη χρηματοδότηση μελετών για την ανάπτυξη των Θερμιών

Συνάντηση δημάρχου Παρανεστίου με την αν. υπουργό Υγείας

Υποσχέσεις από την αν. υπ. Υγείας

ότι σύντομα το Κέντρο Υγείας

Παρανεστίου θα λειτουργήσει κανονικά

► Επίσκεψη στο  Υπ. Εσωτερικών για ένταξη έργων στο «Αντ. Τρίτσης»

► Καγιάογλου στον «Π.Τ.»: Περιμένουμε σύντομα τη χρηματοδότηση μελετών για την ανάπτυξη των Θερμιών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ σε διάφορα υπουργεία πραγματοποιεί τις μέρες αυτές ο δήμαρχος  Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου. Στο πλαίσιο των συναντήσεών του με παράγοντες διαφόρων Υπουργείων, το πρωί της Πέμπτης 25/11, είχε συνάντηση με την αναπληρώτρια  υπουργό Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα.

Η επίσκεψη στην αν. υπ. Υγείας κα. Γκάγκα, αφορούσε κυρίως το θέμα της υποβαθμισμένης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας λόγων των έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας με ιατρικό προσωπικό. Όπως είναι γνωστό, το Κ.Υ. Παρανεστίου από 1 Νοεμβρίου λειτουργεί μόνο πέντε μέρες την εβδομάδα από τις 8 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα και το βράδυ όπως και το Σαββατοκύριακο, παραμένει κλειστό.

Η λειτουργία του υποβαθμίστηκε, προκειμένου οι γιατροί του να ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Δράμας, καθώς αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στελέχωσης ιατρικού προσωπικού.

Αναλυτικότερα και μιλώντας στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, τόνισε ότι έθεσαν στην υπουργό το ζήτημα αυτό, «ότι το Κ.Υ. πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες και επτά μέρες την εβδομάδα, καθότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι μεγάλης ηλικίας, και είμαστε ένας ορεινός Δήμος», ενώ της τέθηκε και το ζήτημα της απόστασης από το Νοσοκομείο Δράμας, όπως για παράδειγμα, «για να πάει κάποιος από την Πρασινάδα στο Νοσοκομείο της Δράμας χρειάζεται να κάνει δύο ώρες».

Όπως τόνισε ο κ. Καγιάογλου, «αυτό που εξηγήσαμε είναι ότι, οι πρώτες βοήθειες θα πρέπει να παρέχονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται».

Από τη συνάντηση του δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου,

με την αν. υπουργό Υγείας κα. Γκάγκα.

Απαντώντας η υπουργός κα. Γκάγκα στον δήμαρχο Παρανεστίου, είπε ότι «κατανοεί τα προβλήματα τα οποία έχουμε και μας ζήτησε να κάνουμε λίγη υπομονή, γιατί η κατάσταση αυτή την περίοδο είναι αρκετά δύσκολη στη Δράμα».

Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος, «της θέσαμε ότι ήδη έχουν προχωρήσει σε επιστράτευση ιατρών και μας απάντησε ότι δεν επαρκούν αυτοί που υπάρχουν και η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

«Αυτό που μας υποσχέθηκε», συνέχισε ο δήμαρχος, «είναι ότι πολύ σύντομα το Κ.Υ. θα λειτουργήσει και πάλι κανονικά, χωρίς όμως να θέσει χρονικά όρια για το πότε θα γίνει αυτό».

Ο εμβολιασμός σε πρώτο πλάνο

Χαρακτηριστικά επισημαίνει ακόμα ο κ. Καγιάογλου, ότι η κα. Γκάγκα «μας ζήτησε να πείσουμε τους δημότες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, γιατί όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων κατοίκων, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψουν οι γιατροί στις θέσεις τους και να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν ποσοστά εμβολιασμού στο Δήμο Παρανεστίου, ο κ. Καγιάογλου είπε ότι «τα έχουμε ζητήσει αλλά δεν μας δίνουν, λέγοντάς μας ότι είναι προσωπικά δεδομένα και ότι είναι απόρρητα».

Σε προτεραιότητα η ανάπτυξη των Θερμιών

Επίσης, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με άλλα Υπουργεία, ο κ. Καγιάογλου συναντήθηκε με παράγοντες του Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να διερευνήσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διάφορες προσκλήσεις για χρηματοδότηση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Παρανεστίου.

Όπως τόνισε μάλιστα στον «Π.Τ.» ο ίδιος, «πολύ σύντομα και μάλιστα Δεκέμβριο και Ιανουάριο θα έχουμε άλλες δύο εντάξεις στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης. Τα έργα αυτά αφορούν την συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, την ωρίμανση μελετών καθώς και την αγροτική οδοποιία».

Αναφορικά με την ωρίμανση μελετών, ο κ. Καγιάογλου διευκρινίζει ότι «έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις για τα Θερμιά, όπως η οδοποιία Παρανέστι  – Θερμιά, η ύδρευση των Θερμιών, και η αποχέτευση και ανακατασκευή του υδροθεραπευτηρίου».

Να σημειώσουμε εδώ ότι πρόσφατα ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε με ένα ποσό 500.000 ευρώ για έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, για ζημιές από κατολισθήσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα συχνά να εγκλωβίζονται άτομα που επισκέπτονται την περιοχή.

«Από εκεί και πέρα», όπως διευκρινίζει, «με τη χρηματοδότηση αυτή θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις μελέτες για τα Θερμιά, να βρεθεί στη συνέχεια το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο και να προχωρήσουμε στην κατασκευή των παραπάνω. Στη συνέχεια θα μπορέσουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει, με ποιο σχήμα δηλαδή, είτε με ιδιώτες, είτε με κάποια σύμπραξη κτλ.»

Παρθένο Δάσος και UNESCO

Ακόμα, ο δήμαρχος Παρανεστίου ενημερώθηκε από το Υπ. Πολιτισμού ότι πολύ σύντομα θα γίνει γνωστό για το πότε θα ανοίξει ο Εθνικός Κατάλογος, ώστε το Παρθένο Δάσος να ενταχθεί σ’ αυτόν, ως Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς και στη συνέχεια να προχωρήσει ο φάκελος για ένταξή του στην αντίστοιχη κατηγορία της UNESCO.

Επίσης, υπήρξε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του Υπ. Περιβάλλοντος για θέματα Χωροταξίας. Εκεί συζητήθηκαν διάφορα θέματα για το Φράγμα της ΔΕΗ, τόσο για την προσβασιμότητα μέσω του φράγματος, αλλά και για τα ανταποδοτικά προς τον Δήμο, που μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχουν δοθεί στο Δήμο και γενικότερα της αξιοποίησης των ίδιων των φραγμάτων.

Τέλος, κλείνοντας τις δηλώσεις του στον «Π.Τ.» ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου εξέφρασε την αισιοδοξία του από τις συναντήσεις αυτές, «γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση να μας βοηθήσουν. Αυτή είναι η ικανοποίηση, ότι πετυχαίνουμε πράγματα και προχωράμε και ο στόχος μας είναι ένας: να αλλάξουμε ολοκληρωτικά το Δήμο μας, να κάνουμε έναν Πράσινο Δήμο, να υπάρχουν υποδομές για να μπορούν οι κάτοικοι να μείνουν και να κερδίσει η περιοχή μέσα από την ανάπτυξη».