Home > νέα > Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη στην Ιερά Μονή Σίψας

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη στην Ιερά Μονή Σίψας

 

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός

του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη

στην Ιερά Μονή Σίψας

 

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και πλήθος κόσμου, που συνέρευσε από την περιοχή της Δράμας, αλλά και από την Γεωργία (πατρίδα του Αγίου), εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή, στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας, όπου βρίσκεται ο τάφος και τα ιερά λείψανα του.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., άρχισε η αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό. Στον Μέγα Εσπερινό,   χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας, κ. Παύλος, ο οποίος μίλησε επίκαιρα. Ακολούθησε ο Όρθρος της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, το πρωί διαβάστηκαν η Γ΄ και ΣΤ΄ ώρα, και στη συνέχεια τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, συλλειτουργούντος του ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας, κ. Παύλου, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα, για την παρουσία του και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης του δώρισε μία ποιμαντορική ράβδο.

Στη συνέχεια, έγινε λιτάνευση της ιερής κάρας και της λάρνακας του Οσίου και μετά το τέλος της λιτανείας η Ιερά Μονή, παρέθεσε τράπεζα σε όλο το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών.