Home > Πρώτο Θέμα > Ανώνυμος επιχειρηματίας από την περιοχή της Προσοτσάνης-Προσέφερε ένα iso box έξω από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης για την απομόνωση ασθενών με κορωνοϊό

Ανώνυμος επιχειρηματίας από την περιοχή της Προσοτσάνης-Προσέφερε ένα iso box έξω από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης για την απομόνωση ασθενών με κορωνοϊό

Ανώνυμος επιχειρηματίας από την περιοχή της Προσοτσάνης

Προσέφερε ένα iso box έξω από

 το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης

για την απομόνωση ασθενών με κορωνοϊό

► Δηλώσεις του δημάρχου Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη

και του γιατρού κ. Μπαϊρακτάρη στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ iso box, ένα κοντέινερ, ως χώρος απομόνωσης πιθανών κρουσμάτων από τον κορωνοϊό Covid-19, τοποθετήθηκε τη Δευτέρα έξω από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης. Το iso box, αποτελεί προσφορά ανώνυμου επιχειρηματία της περιοχής της Προσοτσάνης, ενώ ο Δήμος φρόντισε ώστε αυτό να εγκατασταθεί και να συνδεθεί με ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Η τοποθέτηση του iso box, έγινε μετά από αίτημα του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης προς το δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη και έτσι δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό του Κ.Υ. να διαχειριστεί με ασφάλεια όλα τα ύποπτα κρούσματα του COVID-19.

Αθανασιάδης: Το μεγαλείο ανώνυμου επενδυτή

AUANASIADHS1

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης, εξηγεί ότι αρχικά ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου από το Κ.Υ. «και μετά από συνεννόηση ψάχνοντας να δούμε πώς μπορούμε να είμαστε λειτουργικά καλύτεροι και χωρίς κινδύνους, όσον αφορά τα κρούσμα των κορωνοϊού απομονώνοντας το Κέντρο Υγείας, καταλήξαμε σ’ αυτό».

Όπως τονίζει, «όλο αυτό έγινε χωρίς έξοδα από το Δήμο, γιατί αρχικά δούλεψε το προσωπικό του Δήμου για το στήσιμο του iso box και με τη βοήθεια των αρμόδιων αντιδημάρχων αλλά και του αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Άλκη Σαρίδη, ενώ είχαμε την ευγενή προσφορά σοβαρού επενδυτή της περιοχής μας, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και αυτό δείχνει και το μεγαλείο του και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά».

Ο δήμαρχος Προσοτσάνης τονίζει ιδιαίτερα: «πιστεύουμε ότι θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα με την απομόνωση του κτιρίου του Κέντρου Υγείας. Επίσης, για τον εξοπλισμό του φρόντισε τόσο ο Δήμος, ο ανώνυμος επενδυτής και  το Κ.Υ. Έχει γίνει μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, καθώς υπάρχει θέληση ανθρώπων και αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Μπαϊρακτάρης: Θα εξετάζονται πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

Kentro YGeias PRosotsanis

Για την τοποθέτηση του iso box μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης, κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης ο οποίος εξήγησε ότι πρόκειται για έναν τύπο προκάτ, «που είναι ένας εξωτερικός χώρος, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί από το Κ.Υ. για να εξετάζει σ’ αυτό τον χώρο, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τα πιθανά ύποπτα κρούσματα Covid-19. Περιστατικά δηλαδή, τα οποία θα έρθουν και θα χαρακτηριστούν ως ύποπτα, θα μπαίνουν σ’ εκείνο το χώρο, θα μπαίνουν με ειδικές στολές γιατρός και νοσηλεύτρια, θα εξετάζεται το περιστατικό κι από εκεί και πέρα θα ακολουθείται η διαδικασία βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ για το τι μέλλει γενέσθαι για το περιστατικό. Αυτό γίνεται με το σκεπτικό ότι έτσι ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα διασποράς του ιού, γιατί αν αυτό κατά λάθος μπει στο Κ.Υ. μπορεί να διασπείρει τον ιό, οπότε υπάρχει ένας σχετικός κίνδυνος να προσβληθεί  και το προσωπικό και οι υπόλοιποι ασθενείς που επισκέπτονται το Κ.Υ. για άλλα χρόνια προβλήματα υγείας που έχουν».

Ερωτώμενος αν μέχρι στιγμής υπήρξε κάποιος που ήρθε στο Κ.Υ. ως ύποπτο κρούσμα ο κ. Μπαϊρακτάρης σημειώνει: «Έχει έρθει περιστατικό στο Κ.Υ., το οποίο αφού εξετάστηκε παραπέμφθηκε ως ύποπτο κρούσμα στο Νοσοκομείο Δράμας. Από εκεί έγινε διερεύνηση και το τεστ για τον κορωνοϊό και βγήκε αρνητικό, καθώς και ένα άλλο περιστατικό από την Προσοτσάνη ήταν που βγήκε θετικό, από τα πέντε μέχρι στιγμής στο Νομό μας».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν πάει στο Κ.Υ. για να δηλώσουν το φόβο τους ότι έχουν πιθανό κρούσμα από τον Covid-19, ο κ. Μπαϊρακτάρης δηλώνει στον «Πρωινό Τύπο»: «Κάτι τέτοιο όχι. Ούτως ή άλλως, τα συμπτώματα του κορωνοϊού, είναι ίδια μ’ αυτά μιας ίωσης. Δηλαδή ο ασθενής που έρχεται ή τηλεφωνεί και λέει ότι έχει πυρετό ή βήχα, πάντα κρίνεται ως ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό, γιατί η λοίμωξη του κορωνοϊού είναι ιογενής και έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που έχει η γρίπη. Οπότε, απλώς είμαστε σε επιφυλακή να μην ξεφύγει κάποιο ύποπτο κρούσμα, να ακολουθηθεί η πρέπουσα διαδικασία, ούτως ώστε το περιστατικό να διερευνηθεί και ανάλογα να νοσηλευτεί».

Στην ερώτηση αν το Κ.Υ. Προσοτσάνης έχει τα απαραίτητα υλικά, όπως μάσκες, γάντια και ειδικές στολές, ο γιατρός κ. Μπαϊρακτάρης επισημαίνει ότι «υπάρχουν κάποιες στολές και μάσκες. Σίγουρα, αν αυτή η ιστορία με τον κορωνοϊό συνεχιστεί μ’ αυτή την πτωτική πορεία, που λένε ότι με την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στο σπίτι και τις άσκοπες επαφές κτλ., βρεθούμε στη φάση εκείνη με την κορύφωση της λοίμωξης και αρχίσει αυτή η καμπύλη να φθίνει, τότε θα μιλάμε για μια διαχειρίσημη κατάσταση των περιστατικών όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οπότε από εκεί και πέρα θα μπορούμε να το διαχειριστούμε. Βασικά δεν θέλουμε να γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία, όπου θα έχουμε μια αθρόα προσέλευση  ασθενών με τον Covid-19 να προσέρχονται στα Κ.Υ. ή στα Νοσοκομεία, οπότε εκεί πλέον χάνεις την μπάλα. Με την έννοια ότι, όλα αυτά τα περιστατικά, δεν θα μπορεί να τα διαχειριστεί το Σύστημα Υγείας της χώρας. Θέλουμε να υπάρχει μια ομαλή άνοδος και στη συνέχεια μια ομαλή κάθοδος με την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων».