Home > νέα >  Διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην Ονειρούπολη Δράμας Το πρόγραμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής

 Διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στην Ονειρούπολη Δράμας Το πρόγραμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής

 Διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς

και μεγάλους στην Ονειρούπολη Δράμας

Το πρόγραμμα της Πέμπτης και της Παρασκευής

 

Από την έναρξη της φετινής Ονειρούπολης, πραγματοποιείται πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, από τοπικούς συλλόγους και φορείς και όχι μόνο, τόσο στα Σπιτάκια όσο και στην κεντρική σκηνή.

Μια από αυτές τις δράσεις, ήταν η «Μνήμη και Γεύση» του Λαογραφικού Συλλόγου Μαυροβάτου Εξ Αργυρουπόλεως και Κάρς σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Μαυροβάτου -Νέας Σεβάστειας, παρασκευάζοντας “Ωτία” ένα ποντιακό γιορτινό γλύκισμα.

Φορώντας το λαμπερό τους χαμόγελο, τα παιδιά ντύθηκαν μικροί ζαχαροπλάστες, συμμετέχοντας στο βιωματικό ζαχαρένιο εργαστήρι των ξωτικών!

Οι μικροί ζαχαροπλάστες, έπλασαν και κέρασαν τις γλυκές ποντιακές λιχουδιές “Ωτία” πασπαλισμένες με άχνη σε όλα τα παιδιά από διάφορα σχολεία που επισκέφθηκαν την Ονειρούπολη και την δράση.

Οι δύο παρχαρομάνες  κα. Σιδηροπούλου Σοφία και κα. Γεωργιάδου Δέσποινα, διηγήθηκαν όμορφες στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια μέσω της μνήμης, τέλος η πρόεδρος Δημητριάδου Φανή παρουσίασε το τραπέζι της Παναγίας παραμονή Χριστουγέννων και μίλησε για την συμβολικότητα των τυλιχτών εδεσμάτων την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς η επισκεψιμότητα ήταν τεράστια.

Ακόμα μια δράση με μεγάλη συμμετοχή, ήταν το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του FIRST® LEGO® LEAGUE Explore. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 65 παιδιά από την περιοχή, αλλά εκπαιδευτικοί και γονείς που χειροκρότησαν και θαύμασαν την δουλειά τους. Μαζί με την Ομάδα της Eduact διασκέδασαν, κατασκεύασαν και χόρεψαν σε εορταστικό κλίμα.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League Explore να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 11:00 στην Κεντρική Σκηνή. Οι λιλιπούτειοι τραγουδιστές από τις Μαθητικές Χορωδίες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας ανεβαίνουν στην σκηνή για να μας καταπλήξουν.

Ακολούθως, στις 18.00-19.30 στο σπιτάκι του Παραμυθιού της Ονειρούπολης, παρουσιάζεται το παραμύθι με τίτλο «Ο μικρός Θωμάς στην Ονειρούπολη». Θα το αφηγηθεί η ίδια η συγγραφέας Μαρία Γρούδου, το οποίο είχε κατακτήσει και το 1ο Βραβείο στον πανελλήνιο  διαγωνισμό παραμυθιού της Ονειρούπολης  2008-2009.

Τέλος, στις 20.00 στην Κεντρική Σκηνή. Συναυλία με την μοναδική Josephine! H Josephine είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εντυπωσιακές ταλαντούχες καλλιτέχνιδες της γενιάς της! «Πυρκαγιά» το πρόσφατο τραγούδι της και έρχεται με δύναμη να ανεβάσει τις μουσικές θερμοκρασίες στα ύψη με το show, τις χορευτικές της ικανότητες και όλες τις top επιτυχίες της!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Το αυριανό πρόγραμμα, θα ξεκινήσει στις 11:00 στην Κεντρική Σκηνή. Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Μαυροβάτου και Νέας Σεβάστειας σε συνεργασία με τους μαθητές του 26ου Νηπιαγωγείου Δράμας.

Στις 18:00 στην Κεντρική Σκηνή. Οι λιλιπούτειοι και νεαροί αθλητές του αθλητικού συλλόγου TaeKwonDo Δράμας «Μίδας» παρουσιάζουν επίδειξη της πολεμικής τέχνης καθώς και Ολυμπιακού αθλήματος του TaeKwonDo.

Ακολούθως, στις 18:00 στο Σπιτάκι Παραμυθιού. Ώρα για παραμύθι και παιχνίδι. Μια διαδραστική Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Η μαμά Αλφαβήτα και τα γραμματο-παιδάκια της» των εκδόσεων Βεργίνα.

Τέλος, στις 19:00 στην Κεντρική Σκηνή. Ο Ποντιακός Σύλλογος Κρυονερίου Καβάλας «Ο Ακρίτας» χορεύει χορούς του Πόντου στον ρυθμό που δίνει η λύρα και το νταούλι.