Home > Νέα > Διαφορετική αντιμετώπιση για τη Δράμα ζήτησε ο βουλευτής Δράμας Αν. Νικολαΐδης

Διαφορετική αντιμετώπιση για τη Δράμα ζήτησε ο βουλευτής Δράμας Αν. Νικολαΐδης

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Διαφορετική αντιμετώπιση

για τη Δράμα ζήτησε

ο βουλευτής Δράμας Αν. Νικολαΐδης

 

 

«Δεν είναι δίκαιο η Δράμα να αντιμετωπίζεται όπως η Αθήνα ή οι τουριστικές περιοχές της χώρας», τόνισε στη Βουλή και κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αναστάσιος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης στάθηκε στην άδικη αντιμετώπιση περιοχών όπως η Δράμα και στην εξομοίωσή τους με την Αθήνα ή με τουριστικές περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «κάθε περιοχή της Ελλάδας δεν είναι ίδια. Δεν μπορεί να εξομοιώνονται περιοχές όπως η Δράμα με την πρωτεύουσα Αθήνα ή με τουριστικές περιοχές της χώρας. Δεν μπορεί όλη η Ελλάδα να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Κι όμως αυτό κάνει η κυβέρνηση δίχως ίχνος δικαιοσύνης. Τον λογαριασμό της πολιτικής σας που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, να είστε βέβαιοι ότι θα σας τον επιστρέψουν στο τέλος αυτής της θητείας».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως η συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού είναι η πρώτη στην οποία συμμετέχει ως εκπρόσωπος των πολιτών του Νομού Δράμας στη Βουλή, προσθέτοντας πως «αν με ρωτήσουν οι συμπολίτες μου στη Δράμα τι θετικό έχουν να περιμένουν τη νέα χρονιά, πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάποιον ουσιαστικό λόγο αισιοδοξίας».

Οδικοί άξονες και Νοσοκομείο

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολαΐδης για τη Δράμα ανέφερε τα εξής: «Το μεγάλο πρόβλημα της άρσης της οδικής απομόνωσης παραμένει. Χρειάστηκε μια ολόκληρη κυβερνητική θητεία για να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη και ακόμη δεν ξέρουμε επίσημα πότε θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών».

Το Νοσοκομείο της Δράμας κρατιέται όρθιο χάρη στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις από πλευράς κυβέρνησης αφορούν μπαλώματα με μετακινήσεις γιατρών. Άμεσα πρέπει να υπάρξουν σοβαρά κίνητρα για να επιλυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης από ιατρικό προσωπικό. Τέτοια θα μπορούσαν να είναι ακόμη και ο διπλασιασμός των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ, το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών σε όλους τους εργαζόμενους, η κρατική μέριμνα για διάθεση κατοικιών με χαμηλό κόστος σε γιατρούς, αλλά και εκπαιδευτικούς σε ακριτικές περιοχές της χώρας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Παιδείας, σημείωσε ότι «τα σχολεία αντιμετωπίζουν πολλά κτιριακά προβλήματα και δεν υπάρχουν σχετικές πρωτοβουλίες της πολιτείας. Για ένα ακόμη θέμα η ευθύνη έχει περάσει στους Δήμους, χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Χρειάζεται άμεσα βελτίωση των εγκαταστάσεων ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σχολείο και κυρίως ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών».

Όσον αφορά την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τόνισε ότι «απαιτούνται δραστικά και καινοτόμα μέτρα, όπως η πιλοτική εφαρμογή ενός ειδικού οικονομικού και φορολογικού καθεστώτος, με μείωση του ΦΠΑ και της φορολογίας, ειδικά κίνητρα για τη δημιουργία και διατήρηση επιχειρήσεων, θέσπιση επιδόματος παραμεθορίου και η αυτοματοποιημένη πληρωμή φόρων με την εξόφληση κάθε τιμολογίου».