Home > Νέα > Δύσκολη η εφαρμογή του Τοπικού Αστυνόμου στο Σιδηρόνερο Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Πιτσίκογλου στον «Πρωινό Τύπο»

Δύσκολη η εφαρμογή του Τοπικού Αστυνόμου στο Σιδηρόνερο Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Πιτσίκογλου στον «Πρωινό Τύπο»

 

Γενική Συνέλευση Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας

Δύσκολη η εφαρμογή του Τοπικού Αστυνόμου στο Σιδηρόνερο

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Πιτσίκογλου στον «Πρωινό Τύπο»

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, η 29η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, παρουσία αρκετών μελών του Σωματείου.

Η Γενική Συνέλευση, περιελάμβανε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του Σωματείου για το 2016, καθώς και ενημέρωση για συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκο Γρηγόριο, ενώ ακολούθησαν και βραβεύσεις μελών του Σωματείου για την προσφορά και το έργο τους. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την κοπή της βασιλόπιτας.

 

«Το Σωματείο βοηθά τους συναδέλφους»

Δηλώσεις στον «Πρωινό Τύπο» έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας κ. Απόστολος Πιτσίκογλου, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι ίσως το μοναδικό Σωματείο στο χώρο, που κάνει ήδη την 29η Γενική Συνέλευσή του: «Είμαστε δύο συνελεύσεις μπροστά ακόμα και από την Ομοσπονδία, γιατί το Σωματείο της Δράμας, είναι το πρώτο που ιδρύθηκε πανελλαδικά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα οικονομικά ζητήματα, είπε: «Το ταμείο μας, τουλάχιστον στα χρόνια που είμαι πρόεδρος, έχει μια ανοδική πορεία. Εξυπηρετούμε συναδέλφους που έχουν προβλήματα οικονομικά ή και υγείας, συνήθως ενισχύοντάς τους και στηρίζοντάς τους σε όποιο επίπεδο μπορούμε.»

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι το Σωματείο συμμετέχει σε όλες τις διαμαρτυρίες  που γίνονται πανελλαδικά και αφορούν εργασιακά ζητήματα των αστυνομικών: «Βρισκόμαστε, όσο μπορούμε, παντού. Συμμετέχουμε σε διαμαρτυρίες που γίνονται. Την Τετάρτη μάλιστα (σήμερα) θα κατεβούμε στην Αθήνα οργανωμένα για μια διαμαρτυρία που θα γίνει εκεί στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και είμαστε από τα υγιή Σωματεία. Δυστυχώς για όλους είναι δύσκολες μέρες και δεν θέλω να το πολιτικοποιήσω το θέμα, αλλά νομίζω ότι ακόμα και ο τελευταίος το βλέπει αυτό».

 

«Δύσκολος ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στο Σιδηρόνερο»

Ερωτώμενος για το νέο θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου που θα εφαρμοστεί σύντομα και μάλιστα ένας θα τοποθετηθεί στο Σιδηρόνερο Δράμας, ο κ. Πιτσίκογλου επισημαίνει με έμφαση, ότι θα είναι δύσκολη η εφαρμογή του, καθώς πολλά ζητήματα δεν έχουν λυθεί τουλάχιστον προς το παρόν.

«Στο νέο οργανόγραμμα της υπηρεσίας, προβλέπονται και οι Τοπικοί Αστυνόμοι. Ένας Τοπικός Αστυνόμος θα εγκατασταθεί στο Σιδηρόνερο. Το θέμα είναι ότι, εμείς ήμασταν κάθετοι πριν από καιρό, να μην κλείσει ο Αστυνομικός Σταθμός που υπήρχε στο Σιδηρόνερο. Η πρότασή μας ήταν αυτή. Δυστυχώς στην Αθήνα δεν ακούνε, ακούνε λίγο βαριά. Δεν άκουσαν την πρότασή μας. Γιατί, όπως και να το κάνουμε είναι μια περιοχή απομακρυσμένη από την έδρα της Διεύθυνσης της Δράμας

Τώρα με το νέο οργανόγραμμα, θα στείλουν έναν ανακριτικό υπάλληλο, έναν ανθυπαστυνόμο, ο οποίος πήγε εκπαιδεύτηκε και γύρισε και θα αναλάβει τα καθήκοντά του σύντομα.

Νομίζω ότι μέχρι ένα σημείο είναι καλό. Σε ότι έχει σχέση με την ημέρα. Ότι έχει σχέση με ένα έγγραφο, μια σφραγίδα, με ένα γνήσιο της υπογραφής, για να διεκπεραιώνει γραφειοκρατικά ζητήματα. Το θέμα είναι ότι, πέρα από την ημέρα είναι και η νύχτα και είναι γενικά όλο το 24ωρο. Για το υπόλοιπο κομμάτι τι θα γίνει; Πώς θα αστυνομεύεται; Από περιπολικά της Διεύθυνσης Δράμας, είναι λίγο δύσκολο. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του Τοπικού Αστυνόμου αλλά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.»

 

Προαναχωρησιακό Κέντρο Παρανεστίου

Ερωτώμενος σχετικά με το αίτημα για μόνιμη αστυνομική δύναμη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Παρανεστίου, ο κ. Πιτσίκογλου σημειώνει ότι αυτή έχει ιδρυθεί και αναμένεται στη συνέχεια η μετακίνηση των αστυνομικών:

«Αυτή τη στιγμή έχει συσταθεί μια νεοϊδρυθείσα υπηρεσία, η οποία θα απασχολεί μόνιμη δύναμη πλέον στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Παρανεστίου. Από εκεί και πέρα, η μετακίνηση των συναδέλφων θα γίνει κανονικά με την επετηρίδα και περιμένουμε να δούμε πώς και με πόσα άτομα θα στελεχωθεί. Αυτό είναι θέμα της ηγεσίας πλέον. Να εξηγήσουμε, γιατί μπερδεύεται και ο κόσμος, ότι εμείς δεν συνδιοικούμε, εμείς κάνουμε προτάσεις. Είμαστε εργαζόμενοι και το ζούμε και το γνωρίζουμε καλύτερα από άλλους φορείς».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *