Home > Νέα > Επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στη Δράμα Πλήθος κόσμου στην κοπή βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Δράμας

Επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στη Δράμα Πλήθος κόσμου στην κοπή βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Δράμας

Επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στη Δράμα

«Η Δράμα πρέπει να συνδεθεί με την Εγνατία Οδό»

Πλήθος κόσμου στην κοπή βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΠΟΛΗ της Δράμας επισκέφθηκε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Δράμας. Ο κ. Βορίδης, έφτασε στη Δράμα νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου, και η πρώτη επίσκεψη ήταν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των Απόστρατων Αστυνομικών Δράμας στο δημαρχείο της πόλης. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε εκδήλωση προς τιμή του σε καφέ της πόλης, που οργάνωσε η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Βορίδης συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλος, επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας όπου συζήτησε με υψηλόβαθμα στελέχη, ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας. Ακολούθως, επισκέφθηκε και συζήτησε με το δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο. Επίσης, είχε συναντήσει με τα μέλη της ΝΟΔΕ Δράμας και με στελέχη της ΔΗΜΤΟ Δράμας.  Το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Βορίδης συμμετείχε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Δράμας στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας.

Τον κ. Βορίδη συνόδευε σε όλες τους τις δραστηριότητες ο βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης, ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός κ. Γ. Γεωργαντάς, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αθ. Ανδρούτσος και άλλα στελέχη της Δράμας.

 

Αναγκαία η σύνδεση με την Εγνατία

Σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε από τον «Πρωινό Τύπο», τι ήταν αυτό που αποκόμισε από την επίσκεψή του στη Δράμα και αν ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα της περιοχής.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, «θα έλεγα ότι το κεντρικό ζήτημα το οποίο αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό, βασικό και απόλυτα αναγκαίο έργο υποδομής, είναι η σύνδεση με τον οδικό άξονα, ουσιαστικά της πόλης με την Εγνατία. Αυτό είναι πράγματι ένα έργο, το οποίο μάλιστα είχα βρει και ήταν δρομολογημένο να γίνει όταν ήμουν Υπουργός Υποδομών το 2011-2012. Δυστυχώς δεν προχώρησε, αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως ζωτικό, αναγκαίο και εύλογο και δίκαιο να γίνει για την περιοχή».

Voridis copy

Αθ. Ανδρούτσος, Μ. Βορίδης, Δ. Κυριαζίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου.

Γραφειοκρατία στην Αυτοδιοίκηση

Ακόμα, ο κ. Βορίδης έκανε αναφορά στο μεγάλο ζήτημα της γραφειοκρατίας που υπάρχει και κυρίως στις μεγάλες καθυστερήσεις των έργων: «Συζητήσαμε για θέματα της αυτοδιοίκησης, τα οποία απασχολούν. Ιδιαίτερα οι τεράστιες καθυστερήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, η οποία έχει επιδεινωθεί ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι δημοπρατήσεις έργων και άρα το αναπτυξιακό πρόσημο, που μπορεί να συμβάλλει η αυτοδιοίκηση σε αυτό, να μην δίνεται.

Συζητήσαμε για όλη αυτή την αναστάτωση η οποία έχει δημιουργηθεί στην αυτοδιοίκηση με τις παλινωδίες του Υπουργείου Εσωτερικών με τις εξαγγελίες περί αλλαγής εκλογικών συστημάτων, με την αλλαγή και την μη αλλαγή και να δούμε αν θα είναι αλλαγή τελικώς της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών».

 

Χωρίς καύσιμα η Αστυνομία

Αναφορικά με τις συναντήσεις που είχε με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι αντιμετωπίζουν «θέματα υποδομών. Κυρίως είναι θέματα ανανέωσης των οχημάτων και δυστυχώς πρέπει να το πω, την ώρα που ο κ. Τσίπρας επαίρεται για τα πλεονάσματα, η Αστυνομία δεν έχει βενζίνη για να βάλει στα οχήματά της. Άρα πρέπει κι εδώ κανείς να δει καθαρά και σωστά τις προτεραιότητές του. Αντίστοιχα θέματα έχει και η Πυροσβεστική, με πρόσθετα ζητήματα που αφορούν και το προσωπικό».

 

Τα κειμήλια της Εικοσιφοίνισσας

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βορίδης και στα κειμήλια της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης: «Και βεβαίως υπάρχει και το θέμα που μπορεί να φαίνεται ειδικό, αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό, των κειμηλίων που πρέπει να επιστραφούν στη Μονή Εικοσιφοίνισσας και εκεί ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασχοληθεί προσωπικά και επίμονα με το ζήτημα αυτό. Δυστυχώς είναι ένα θέμα στο οποίο εγκαταλείφθηκε η πίεση προς την πλευρά της Βουλγαρίας και το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι κάτι το οποίο το δικαιούμαστε, είναι απολύτως εύλογο και δίκαιο και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το διεκδικούμε».

 

«Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος»

Αναφορικά με το ζήτημα της Μακεδονίας, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Έχει διατυπωθεί με σαφήνεια και με καθαρότητα και στην πραγματικότητα συνοψίζεται σε δύο φράσεις που περικλείουν τη στρατηγική μας: Η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος. Οποιαδήποτε λύση πρέπει να κινείται, να σέβεται και να υπηρετεί αυτούς τους δύο στρατηγικούς άξονες. Η θέση του λαού μας έχει εκφραστεί με καθαρότητα και με σαφήνεια και δυστυχώς οι χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε απόλυτο διχασμό και σε απόλυτη διαίρεση την κοινή γνώμη. Όπως είπε και ο πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε να διχάσουμε τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο τρόπος με τον οποίον η Κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα έχει οδηγήσει στο σημείο αυτό και για αυτό από εμάς τουλάχιστον δεν πρόκειται να υπάρξει σύμπραξη σε ο,τιδήποτε, μιας και έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση».