Home > νέα > Επιστολή διαμαρτυρίας από την οινοποιία Nico Lazaridi για την αλλαγή του κ. Μάμαλη στο Τμήμα Οινολογίας Δράμας

Επιστολή διαμαρτυρίας από την οινοποιία Nico Lazaridi για την αλλαγή του κ. Μάμαλη στο Τμήμα Οινολογίας Δράμας

Επιστολή διαμαρτυρίας από την οινοποιία

Nico Lazaridi για την αλλαγή του κ. Μάμαλη

στο Τμήμα Οινολογίας Δράμας

Ανακοίνωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμ. Οινολογίας υπέρ της παραμονής του κ. Μάμαλη

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απομάκρυνση του κ. Σπυρίδωνα Μάμαλη από τη θέση του προέδρου του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Δράμας, με επιστολή διαμαρτυρίας που λάβαμε από την οινοποιία Nico Lazaridi, αλλά και ανακοίνωση που εξέδωσε το έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Οινολογίας υπέρ της παραμονής του κ. Μάμαλη στη θέση του προέδρου.

Η επιστολή που λάβαμε από την οινοποιία Nico Lazaridi, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος, κ. Φεδερίκος Λαζαρίδης απευθύνεται στον κ. Μητρόπουλο – νυν Πρύτανη και εκ νέου Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας – Θράκης, τον κ. Μπαντέκα, νέο Πρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη,  τους βουλευτές κ.κ. Καραγιαννίδη, Κυριαζίδη, Κεφαλίδου, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας κ. Καλαϊτζίδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδη.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή διαμαρτυρίας του ο κ. Φεδερίκος Λαζαρίδης, εκφράζει την έκπληξή του, τη δυσαρέσκεια αλλά και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται. Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά στην αρχή της επιστολής του: «Η απόφαση αυτή, δεν θα μπορούσε παρά να μας δυσαρεστήσει, διότι αναμφίβολα, η προσφορά του κ. Μάμαλη,  είναι σημαντική και πολύπλευρη».

Ανακοίνωση υπέρ της παραμονής του κ. Μάμαλη στη θέση του προέδρου, εξέδωσε και το έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών.

 

Η επιστολή του κ. Λαζαρίδη

«Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη, που μας προξένησε δυσαρέσκεια και ερωτηματικά, πληροφορηθήκαμε για την απροσδόκητη καθαίρεση του προέδρου του Τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών Δράμας, κου Μάμαλη Σπύρου μετά από απόφαση των πρυτανικών αρχών. Η απόφαση αυτή, δεν θα μπορούσε παρά να μας δυσαρεστήσει, διότι αναμφίβολα, η προσφορά του κου Μάμαλη είναι σημαντική και πολύπλευρη.

Η συνεισφορά του ως Πρόεδρος του Τμήματος στα αρχικά στάδια ίδρυσής του, υπήρξε καταλυτική σε διδακτικό, διοικητικό, ερευνητικό επίπεδο και πάντα συνυφασμένη με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας. Το όραμά του για την συνεχή αναβάθμιση της σχολής είναι δεδομένο, εμπνέει το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές να αγαπήσουν το αντικείμενο της επιστημονικής τους κατεύθυνσης αλλά και της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας ως στελέχη επιχειρήσεων και όχι μόνο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοικήσεως του, εργάστηκε άοκνα και με γνώμονα τη στήριξη των οινοποιητικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, οποτεδήποτε ζητήθηκε η συνεισφορά του ιδρύματος και του ιδίου. Σημαντικό είναι επίσης, ότι άνοιξε τους ορίζοντες της σχολής, συνάπτοντας συνεργασίες με τα οινοποιεία, στηρίζοντας επιστημονικά τον κλάδο όποτε αυτό ζητηθεί και αναπτύσσοντας συνεργασίες και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα που μόνο οφέλη μπορούν να προσδώσουν για τη συγκεκριμένη σχολή, για τη Δράμα, την περιφέρεια και τη χώρα.

Για την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας και την περαιτέρω ανάπτυξη του νεοσύστατου τμήματος οινολογίας και τεχνολογίας ποτών, καλούμε τις πρυτανικές αρχές του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Καβάλας, να επιμεληθούν ώστε ο καθηγητής κος Μάμαλης Σπύρος να συνεχίσει να έχει τα ηνία του τμήματος ως πρόεδρος.

Παραμένω στη διάθεση σας για περαιτέρω συζήτηση και τεκμηρίωση επί του θέματος».

 

Η ανακοίνωση του έκτακτου

εκπαιδευτικού προσωπικού

[Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Δράμας με έκπληξη πληροφορήθηκε για την αιφνίδια αντικατάσταση του Προέδρου του Τμήματος κ. Σπυρίδωνα Μάμαλη.

Το Τμήμα Οινολογίας από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα λειτουργεί μόνο με έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η χρηματοδότηση του Τμήματος από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΤΕΙ ΑΜΘ για εργαστηριακό εξοπλισμό, αναλώσιμα κ.ά. ήταν ελάχιστη έως και μηδαμινή σε σύγκριση με την χρηματοδότηση άλλων Τμημάτων του ιδρύματος.

Παρόλα αυτά το Τμήμα κατάφερε να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των φοιτητών του και να ανεβάσει τη βάση εισαγωγής του και αυτό έγινε χάρη στις τεράστιες προσωπικές προσπάθειες του κ. Μάμαλη. Το μοναδικό πράγμα που ενδιέφερε τον κ. Μάμαλη όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Τμήμα ήταν η υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους φοιτητές του Τμήματος. Αυτό φυσικά είναι απόρροια του ακέραιου χαρακτήρα του που τον κάνει να ξεχωρίζει, καθώς είναι απαλλαγμένος από τη λογική των ρουσφετολογικών προσλήψεων, κάτι το οποίο είναι σπάνιο στις μέρες μας.

Οι γνώσεις του σχετικά με το αντικείμενο της οινολογίας ως επιστήμονας Γεωπόνος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άψογη οργάνωση και διοίκηση του Τμήματος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Μάμαλης έχει ανοίξει πολλούς διαύλους επικοινωνίας και έχει αναπτύξει πολλές συνεργασίες με πολλούς φορείς της Δράμας αλλά και με πολλά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ με τις δικές του παροτρύνσεις, οι φοιτητές ανέλαβαν πλήθος πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αναβάθμισης της ποιότητας σπουδών τους, όπως η εγκατάσταση πειραματικού αμπελώνα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Μάμαλη για την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, καθώς η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντοτε ανοιχτή για όλους.

Ελπίζουμε ότι και ο νέος πρόεδρος του Τμήματος θα σταθεί αντάξιος στις προσδοκίες που ο κ. Μάμαλης είχε και συνεχίζει να έχει για το Τμήμα αυτό.

Οι Έκτακτοι Εκπαιδευτές του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών:

Ανδρεάδης Στέφανος, Γεωπόνος PhD, MSc

Γκανάτσιος Βασίλειος, Χημικός PhD

Δημητρακούδη Ευαγγελία, Χημικός PhD, MSc

Εμμανουηλίδου Μαρία, Γεωπόνος MSc

Καλαντζάκης Γεώργιος, Χημικός PhD

Καραμπατέα Αικατερίνη, Χημικός, Οινολόγος MSc

Καραμπατζάκ Ελευθέριος, Γεωπόνος PhD, MSc

Μπαλκατζοπούλου Πασχαλία, Χημικός PhD, MSc

Μπουλούμπαση Ελισάβετ, Γεωπόνος, MSc

Νικολάου Ευστράτιος, Γεωπόνος PhD, MSc

Παντελάκης Δημήτριος, Γεωπόνος PhD, MSc

Παπαδόπουλος Νικόλαος, Γεωπόνος PhD, MSc

Παυλίδης Σταύρος, Γεωπόνος – Αγροτοοικονομολόγος PhD

Πετρίδης Κωνσταντίνος, Γεωπόνος MSc

Σκέντη Αντριάνα, Γεωπόνος PhD, MSc