Home > Αρθρα > Τι έγινε μ’ εκείνα τα πεταμένα rapid test στην πόλη της Δράμας;

Τι έγινε μ’ εκείνα τα πεταμένα rapid test στην πόλη της Δράμας;

Τι έγινε μ’ εκείνα τα πεταμένα rapid test στην πόλη της Δράμας;

 

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ – Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης

Την περασμένη…

… εβδομάδα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, επισκέφθηκε τη Δράμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης. Η επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έγινε στα πλαίσια καταπολέμησης της διασποράς του Covid-19.

Όπως είναι…

… ήδη γνωστό, από τις αρχές Νοεμβρίου, η Δράμα έχει παρουσιάσει υψηλή μεταδοτικότητα σε ιικό φορτίο κορωνοϊού και έπρεπε κάποιος να ψάξει να δει τι συμβαίνει. Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, ήταν η αρχή… σε μια προσπάθεια να τρίξουν τα δόντια σε κάποιες υπηρεσίες, να κάνουν καλύτερους ελέγχους στην πόλη.

Προφανώς…

… υπήρξε πρόβλημα με τα νούμερα, κάτι δεν τους έβγαινε και προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί δεν πέφτουν τα θετικά κρούσματα και γιατί η Αστυνομία και οι άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν κόβουν  κλήσεις…

…λες και…

… αν κόψουν δέκα, πενήντα ή διακόσιες κλήσεις Covid, θα μειωθεί το ιικό φορτίο, αλλά τέλος πάντων. Το πρόβλημα εντοπίζεται ίσως στο ότι χρειάζονται άμεσα έσοδα από τη μια… κι από την άλλη να αποδείξουν αύριο – μεθαύριο ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δούλεψαν!

Για να πω…

… την αλήθεια, δεν ξέρω αν δουλεύουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη Δράμα ή αλλού, δεν μπορώ να το αποδείξω. Αν όμως, είναι απόδειξη η καταγραφή παραβάσεων… τότε πάει να πει ότι δουλεύουν! Και τι σημαίνει όμως αυτό; Κόβοντας κλήσεις μειώνεται το ιικό φορτίο;

Στη σύσκεψη…

…εκείνη με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, παρόντες ήταν οι δήμαρχοι της Π.Ε. Δράμας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας, αστυνομικοί διευθυντές από τη Δράμα και την Αν. Μακεδονία – Θράκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας.

Οι δήμαρχοι…

… κυρίως, ζήτησαν επιτακτικά, να υπάρχει επίσημη και δημόσια ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, και όλοι εννοούσαν προφανώς το Νοσοκομείο της Δράμας, το οποίο μέχρι την περασμένη Παρασκευή, λέξη δεν έδινε στη δημοσιότητα.

Την επόμενη μέρα…

… από την επίσκεψη του υπ. Προστασίας του Πολίτη, συνέβη το γεγονός με την αεροδιακομιδή τριών ασθενών από το Νοσοκομείο της Δράμας σε ΜΕΘ Νοσοκομείων της Αθήνας.

Επρόκειτο…

… για την πρώτη επιχείρηση που στήθηκε ποτέ επί χερσαίου εδάφους στην Ελλάδα. Αεροπλάνο C-130 πέταξε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας προς το αεροδρόμιο της Καβάλας, για να μεταφερθούν επειγόντως οι τρεις ηλικιωμένοι ασθενείς. Ο ένας εξ αυτών, δυστυχώς, εξέπνευσε την επόμενη μέρα.

Την  ίδια μέρα…

… ούτε μια επίσημη κουβέντα από το Νοσοκομείο της Δράμας. Για να μην αδικήσουμε κανέναν, προς τιμήν τους, μόνο ο Σύλλογος Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων εξέδιδαν ανακοινώσεις σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε στο Νοσοκομείο. Οι οποίες δημοσιεύονταν και στο προφίλ του Νοσοκομείου στο Facebook. Όπως και από εκεί ανακοινώθηκαν και τα συλλυπητήρια της διοίκησης προς την οικογένεια της πρώτης θανούσης νοσηλεύτριας από Covid.

Σήμερα…

… το Νοσοκομείο Δράμας θρηνεί δύο νοσηλεύτριες εν υπηρεσία, οι οποίες έδωσαν τη ζωή τους στο καθήκον. Τώρα βέβαια, για το πώς μολύνθηκαν και το πώς μολύνθηκαν μάλιστα τόσοι πολλοί γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, είναι ένα ζήτημα… που ίσως να χρειάζεται λίγο παραπάνω ψάξιμο από κάποιες αρμόδιες αρχές!

Ας ελπίσουμε…

… ότι μετά την πανδημία θα υπάρξουν τέτοια ζητήματα έρευνας από αρμόδιες αρχές… που σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε κατά πόσο τα μέτρα προφύλαξης στο Νοσοκομείο ήταν σωστά ή όχι!

Και μόλις…

…λοιπόν, έσκασε στη δημοσιότητα η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών σε χερσαίο έδαφος… έγινε ο χαμός! Στόματα άνοιγαν και άρχισαν να μιλάνε, κυρίως στο πανελλήνιο… όμως την ίδια μέρα της Πέμπτης, ούτε κουβέντα από τη Δράμα!

Την επόμενη μέρα…

… Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου, καλεί τα ΜΜΕ στην πρώτη της επίσημη συνέντευξη Τύπου. Η κα. Καρατζόγλου ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2020… και είναι αλήθεια ότι έπεσε κατευθείαν στα βαθιά!

Αυτό οφείλουμε…

…να το αναγνωρίσουμε όλοι. Είναι η πρώτη διοικήτρια του Νοσοκομείου στη Δράμα, η οποία γνώρισε μια τέτοια κατάσταση. Και επί της ουσίας, οι νέοι διοικητές Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, μόλις είχαν αναλάβει καθήκοντα!

Παρ’ όλα αυτά…

… αρκετές φορές προσπαθήσαμε τόσο εμείς από τον «Πρωινό Τύπο», όσο και άλλοι συνάδελφοι να δώσει μια συνέντευξη για τα γενικότερα προβλήματα του υποστελεχωμένου και υποβαθμισμένου Νοσοκομείου στη Δράμα, και η ίδια στάθηκε αρνητική!

Έπρεπε λοιπόν…

… να φτάσουμε να έρθει στη Δράμα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, να ζητήσουν επιτακτικά ενημέρωση οι δήμαρχοι και άλλοι φορείς του Νομού, να γίνει η πρώτη χερσαία αεροδιακομική ασθενών στη Δράμα, να χάσει τη ζωή της η πρώτη νοσηλεύτρια από Covid στη Δράμα, να νοσήσει σχεδόν το μισό προσωπικό του Νοσοκομείου και να βγει ην Παρασκευή η κα. Καρατζόγλου να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Και βέβαια…

.. είπε όσα είπε, έδωσε νούμερα για το προσωπικό, πόσοι γιατροί, πόσοι νοσηλευτές, τι έκαναν και άλλα (δημοσιεύθηκε ήδη στο περασμένο φύλλο του Σαββάτου στον «Πρωινό Τύπο»).

Την ίδια μέρα…

… σκάει μύτη στη Δράμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας! Ο οποίος προφανώς είδε φως και μπήκε… άκουσε για την αεροδιακομιδή και είπε να έρθει μια βόλτα στη Δράμα, να δει από  κοντά πώς είναι τα πράγματα!

Ξέρετε…

…από πότε περιμέναμε τον κ. Τσίπρα στη Δράμα; Από τότε που ήταν κυβέρνηση, από τότε που είχε έρθει στη Δράμα και η κα. Νοτοπούλου και μας είχε υποσχεθεί ότι έναν προηγούμενο Νοέμβριο, θα έρχονταν στη Δράμα ο πρώην πρωθυπουργός για να αναγγείλει το έργο του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης και άλλα αναπτυξιακά μέτρα!

Η κα. Νοτοπούλου…

…λοιπόν, από τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, είχε έρθει στη Δράμα στις 28 Οκτωβρίου 2018 και στις 29 του ίδιου μήνα, είχε συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Δράμας με τους δημάρχους του νομού και με τον αντιπεριφερειάρχη.

Η κα. Νοτοπούλου…

… μίλησε για το φυσικό αέριο, για τις φυλακές Νικηφόρου και έδωσε υποσχέσεις για τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Η ίδια μάλιστα είχε πει σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι ήταν προπομπός για επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ.Τσίπρα στη Δράμα, εντός του Νοεμβρίου 2018!!! Πάντως… η σύμπτωση είναι ότι ήρθε τελικά, εντός Νοεμβρίου.

Μετά την…

… επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στη Δράμα λοιπόν, να που ακολούθησε και η διοίκηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στη Δράμα! Για πρώτη φορά ο κ. Μπίνης στη Δράμα, με μια μεγάλη συνοδεία, από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, το διοικητή της 4ης ΥΠΕ και τον γενικό γραμματέα από το Υπ. Υγείας!

Ο δε διοικητής…

… της 4ης ΥΠΕ κ.Τσαλικάκη, μια από τις περασμένες Κυριακές βρέθηκε στη Δράμα και επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τη διοικήτρια κα. Καρατζόγλου. Ακόμα και εκείνη η επίσκεψη, κρατήθηκε κρυφή και μυστική! Ούτε καν μια επίσημη ανακοίνωση, ένα δελτίο Τύπου, έστω, από την επίσκεψή του!

Όταν η κα. Καρατζόγλου…

… την περασμένη Παρασκευή έδωσε συνέντευξη Τύπου, αργότερα ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση, στην οποία αναφέρει επί της ουσίας τα ίδια στοιχεία και τίποτα περισσότερο.

Ευρισκόμενος…

…στη συνοδεία του κ. Μπίνη με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κανένας, αλλά ούτε και ο ίδιος θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς…

Αλήθεια…

…όμως, τι γίνεται με εκείνα τα rapid test που βρέθηκαν πεταμένα κατά δεκάδες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Δράμας; Ασχολείται πραγματικά κανένας; Γίνονται έρευνες; Και μη μας λένε ότι δεν μπορούν να τα βρουν; Σίγουρα υπάρχει τρόπος να βρεθεί, προφανώς μέσα από συγκεκριμένες καταγραφές!