Home > Πρώτο Θέμα > «Το Νοσοκομείο Δράμας πρέπει να χαρακτηριστεί άγονο ώστε να προσελκύσει γιατρούς»-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης

«Το Νοσοκομείο Δράμας πρέπει να χαρακτηριστεί άγονο ώστε να προσελκύσει γιατρούς»-Μιλάει στον «Π.Τ.» ο βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο βουλευτής Δράμας κ. Δ. Κυριαζίδης

«Το Νοσοκομείο Δράμας πρέπει

να χαρακτηριστεί άγονο ώστε

να προσελκύσει γιατρούς»

Δύο Παθολόγοι γιατροί στη Δράμα, ένας στρατιωτικός και ένας από το Νοσοκομείο Σερρών για ορισμένο χρονικό διάστημα

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ επικαιρότητα βρίσκεται και πάλι το ζήτημα του Νοσοκομείου, καθώς οι δύο από τους τρεις μόνιμους Ειδικούς Παθολόγους της Παθολογικής Κλινικής, δήλωσαν τις παραιτήσεις του και αναμένεται να αποχωρήσουν περίπου σε ενάμιση με δύο μήνες μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Όπως είναι γνωστό, για άλλη μια φορά δόθηκε προσωρινή λύση, μέσω της οποίας θα καλύπτει κενά ένας Παθολόγος από το Νοσοκομείο Σερρών, καθώς και ένας στρατιωτικός γιατρός Παθολόγος, ο οποίος θα βρίσκεται στη Δράμα σε σταθερή βάση.

Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα, οι πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων και του Συλλόγου Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, είχαν παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας τις αδυναμίες κάλυψης των θέσεων από την πολιτεία και ζητώντας να ισχύουν ορισμένα κίνητρα, ώστε να μπορέσουν να προσελκυστούν γιατροί Παθολόγοι στη Δράμα.

Πληροφοριακά πάντως θα πρέπει να πούμε ότι – σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων κ. Παπαδόπουλου – μέχρις χθες Παρασκευή ο στρατιωτικός γιατρός δεν είχε εμφανιστεί, ενώ ο γιατρός από τι Σέρρες έμεινε μια εβδομάδα και μετά έφυγε.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, «μας είχαν πει ότι θα έρθει για ένα μήνα ένας από τις Σέρρες και ένας στρατιωτικός. Από τις Σέρρες ήρθε για μια εβδομάδα και έφυγε. Επίσης, ήταν να έρθουν άλλοι δύο από την Ξάνθη, οι οποίοι τελικά δεν θα έρθουν, ενώ θα έρθουν μόνο για το υπόλοιπο του Ιουλίου».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι, την ώρα που στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γινόντουσαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι τρεις βουλευτές της Δράμας κ.κ. Κυριαζίδης, Ξανθόπουλος και Νικολαΐδης, είχαν συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη, όπου και του ανέπτυξαν το θέμα με την Παθολογική του Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και γενικότερα τα σημαντικά προβλήματα – τουλάχιστον όσο αφορά τις προσλήψεις – που παρουσιάζει το ίδρυμα δημόσιας υγείας της Δράμας.

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε χθες με τον κυβερνητικό βουλευτή Δράμας κ. Κυριαζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωρινή λύση με τους δύο ιατρούς επισημαίνοντας ότι ναι μεν θα αναπληρώνουν κενά, παρ’ όλα αυτά, αυτό θα είναι για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και όχι μόνιμα, διευκρινίζοντας πάντως ότι «το θετικό είναι ότι θα είναι τα ίδια άτομα και δεν θα αλλάζουν».

Χαρακτηρισμός του Νοσοκομείου ως άγονο

Σημείωσε ακόμα ο κ. Κυριαζίδης, ότι, «η κουβέντα που έγινε με τον υπουργό, ήταν ότι θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα. Εάν δεν υπάρξουν κίνητρα, να χαρακτηριστεί δηλαδή άγονο το Νοσοκομείο, να υπάρχει ένα οικονομικό κίνητρο, και προκηρύξεις με θέσεις να βγαίνουν, δεν θα έρχονται στη Δράμα. Αυτή είναι η ουσία! Αυτή είναι η ουσιαστική πλευρά για να έρθει κάποιος στη Δράμα» τόνισε.

Συμπλήρωσε πάντως, ότι «το Νοσοκομείο θέλει μια διαφορετική λειτουργία να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα γιατί μένει τελικά μετέωρο».

Συναντήσεις με τα Σωματεία

Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση, είπε ότι και οι τρεις βουλευτές της Δράμας, έχουν ζητήσει να συναντηθούν με το Σωματείο των Εργαζομένων αλλά και με τον Σύλλογο Ιατρών του Γ.Ν., ώστε να γίνει μια συζήτηση και στη συνέχεια να συναντηθούν με τη διοίκηση. Αν και  υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες από πλευράς βουλευτών, εντούτοις οι συναντήσεις αυτές αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Όπως τονίζει τέλος ο κ. Κυριαζίδης, «θα πρέπει να βρούμε μια σύμπνοια και να προχωρήσουν κάποια πράγματα» και συμπληρώνει ότι «το θέμα της υγείας δεν μπορεί να γίνει εμπόριο και το Νοσοκομείο πρέπει να μπει σε μια σειρά για να μπορέσει να δουλέψει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα».