Home > νέα > Ο Στ. Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Ο Στ. Κασσελάκης νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Ο Στ. Κασσελάκης

νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

«Σήμερα χαμογελάμε, από αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά», ανέφερε ο νικητής των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα γίνεται συνολικά το μέλλον μας».

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε μία αυθόρμητη ομιλία στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τα Κεντρικά Γραφεία και φώναζε συνθήματα. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τον ενθουσιασμό του αναφέρθηκε στους πληγέντες στη Θεσσαλία οι οποίοι όπως είπε «έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μία ακόμη μεγάλη δυσκολία μπροστά τους. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στον πλευρό τους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δρόσος στο 75% των ψήφων προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης με 56.461 ψήφους και ποσοστό 56,69% έναντι της Έφης Αχτσιόγλου με 43.139 ψήφων και ποσοστό 43,31%.

Το αποτέλεσμα αντιστοιχεί στην ενσωμάτωση των 471 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Τα άκυρα και λευκά ήταν συνολικά 1,19% εκ των οποίων τα λευκά 0,45%.

Αποτελέσματα  εκλογών Δράμας για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ 425

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ 329

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης στη Δράμα

«Τηρώ την υπόσχεσή μου να επισκεφθώ την περιοχή σας»

«Ακρογωνιαίος λίθος η Περιφέρεια ΑΜΘ για την ανάπτυξη και την γεωπολιτική προστασία της χώρας»

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή  ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να τηρήσει – όπως χαρακτηριστικά τόνισε – τη δεύτερη υπόσχεση που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα και τηρεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Κασσελάκης παραβρέθηκε στη διημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων για τον Τουρισμό την οποία παρακολούθησε για λίγη ώρα, ενώ στη συνέχεια πέρασε και από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, όπου ξεναγήθηκε στο νέο Μουσείο Τρένων.

Κατά τα λεγόμενά του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί «ακρογωνιαίο λίθος για την ανάπτυξη και την γεωπολιτική προστασία της χώρας», ενώ μίλησε για «επαναχάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας», καθώς και για την «αναγκαιότητα να υπάρχει τουρισμός και δραστηριότητα δώδεκα μήνες το χρόνο».

Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι «η νεολαία της χώρας μπορεί να μείνει εδώ», εννοώντας την επαρχία, «να φύγει από τα μεγάλα αστικά κέντρα», ενώ ζήτησε, «τα παιδιά που έχουν φύγει έξω, να επιστρέψουν πίσω», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας».

Ειδική Αγωγή

Αρχικά ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε δυο υποσχέσεις που έδωσε: «Η πρώτη υπόσχεση που έδωσα είναι να μιλήσω για θέματα ειδικής αγωγής. Διότι σε κάθε στάση που κάνουμε, σε κάθε εκδήλωση, συναντώ τουλάχιστον έναν γονέα που με έχει προσεγγίσει και μου λέει… κάντε κάτι, μας έχουν αφήσει στη μοίρα μας. Συναντήθηκα με εκπροσώπους των φορέων από την ειδική αγωγή στο γραφείο μου, κάναμε δηλώσεις και πιστεύω ότι θα αναλύσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων τις επόμενες ημέρες γι’ αυτό».

Η επίσκεψη στη Δράμα

Σχετικά με τη δεύτερη υπόσχεση, όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, και αφορά στην επίσκεψή του στην περιοχή μας, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «Είχα μιλήσει με τη Νομαρχιακή μας και με τις ομάδες μελών από την Περιφέρεια και τους είχα πει ότι ανεξάρτητα αποτελέσματος, θα ερχόμουν τη δεύτερη εβδομάδα. Λοιπόν, ιδού η Δράμα ιδού και το πήδημα».

Ο ίδιος, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή του στη Δράμα, λέγοντας ότι «η αποκέντρωση για μένα είναι ένα τεράστιο στοίχημα για τη χώρα. Η χώρα πρέπει να έχει σαν έναν πυλώνα ανάπτυξης, αποκέντρωση, περιβάλλον, στέγη. Και τα τρία μπορούν να συνδυαστούν».

Ιδιαίτερα τόνισε επίσης, ότι, «σε μια Περιφέρεια που θα έπρεπε να είναι ακρογωνιαίος λίθος της ανάπτυξης για την γεωπολιτική προστασία της χώρας, πέρα από την κοινή λογική ότι πρέπει να αναπτύσσουμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, υπάρχει ένα τεράστιο περιθώριο βελτίωσης».

Μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα «επαναχάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας» καθώς και ότι θα έπρεπε «να υπάρχει τουρισμός και δραστηριότητα δώδεκα μήνες το χρόνο και γενικά πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να ασχοληθούμε με το πώς η νεολαία της χώρας μπορεί να μείνει εδώ πέρα, να φύγει από τα μεγάλα αστικά κέντρα και έρθει εδώ για ιδιωτικές πρωτοβουλίες και το βασικότερο είναι πώς οι απόδημοι, τα παιδιά που έχουν φύγει έξω, να επιστρέψουν πίσω. Αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας, τα μυαλά μας, οι ψυχές μας να γυρίζουν πίσω».

Στον ΟΣΕ Δράμας

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης μετέβη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, όπου συναντήθηκε με τον σταθμάρχη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επαναχάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ώστε να μην μείνει εκτός διαδρομής η Δράμας.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο νέο Μουσείο Τρένων από τον πρόεδρο του ΜΕΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για το οποίο εξέφρασε τον θαυμασμό του.